Το ισχυρό μήνυμα για το δημόσιο θηλασμό, μέσα από 8 μαγευτικές φωτογραφίες

Η φωτογράφος Ivette Ivens απαθανατίζει μαμάδες που θηλάζουν τα μωρά τους στη φύση, θέλοντας να περάσει το μήνυμα, ότι ο θηλασμός είναι κάτι φυσιολογικό.

Το ισχυρό μήνυμα για το δημόσιο θηλασμό, μέσα από 8 μαγευτικές φωτογραφίες

Όλες μας έχουμε ακούσει – ενδεχομένως να έχει συμβεί και σε εμάς τις ίδιες – ιστορίες, όπου μαμάδες θηλάζουν δημοσίως το μωρό τους και κάποιοι τους ζητούν να καλυφτούν ή να πάνε σε πιο απόμερο μέρος, διότι το θέαμα, προκαλεί. Επίσης, έχουμε δει πολλά παραδείγματα, όπου φωτογραφίες με θηλάζουσες μαμάδες να κατεβαίνουν από τα social media, λόγω... περιεχομένου!

Αλλά όλοι ξέρουμε – πέρα από τα σημαντικά του οφέλη – ότι ο θηλασμός είναι ο, τι πιο φυσιολογικό. Και το ισχυρό αυτό μήνυμα θέλει να περάσει η διάσημη φωτογράφος, Ivette Ivens, με την τελευταία της συναρπαστική δουλειά. Η Αμερικανίδα φωτογράφος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα μητρότητας και μέσα από το φακό της, θέλει κάθε φορά να περνάει μηνύματα για όσα αφορούν τη μητρότητα.

breastfeeding 7

Αυτή τη φορά, στρέφει την προσοχή της και αποτυπώνει με το φακό της, την ομορφιά των μαμάδων την ώρα που θηλάζουν τα μωρά τους. Οι μαμάδες που συμμετέχουν στη φωτογράφιση, εξηγούν γιατί είναι σημαντικός ο θηλασμός και γιατί δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού ή ακόμη και πρόκληση το να θηλάζεις σε δημόσιο χώρο. Και να μπορούν να το κάνουν όπου και όποτε μπορούν.
«Γιατί θα πρέπει να καλύπτουμε το μωρό μας όταν το ταΐζουμε ή να κρυβόμαστε στις δημόσιες τουαλέτες; Είναι μία απόλυτα φυσιολογική διαδικασία και δεν κρύβεται τίποτε το «πονηρό» πίσω από αυτήν», δηλώνει μία μαμά στην Huffington Post.

Η επιλογή να γίνει η φωτογράφιση σε εξωτερικούς χώρους, δεν έγινε τυχαία. Με αυτόν τον τρόπο, η φωτογράφος θέλει να περάσει το μήνυμα ότι ο θηλασμός είναι κάτι πολύ φυσιολογικό, είναι το τάισμα ενός μη εξυπηρετούμενου μωρού είναι ένας «θησαυρός της φύσης».

Η Ivens ανέβασε το φωτογραφικό υλικό στο προσωπικό της blog, όπου εξήγησε το σκεπτικό της. «Το αγαπημένο κομμάτι της δουλειάς μου, είναι η αίσθηση. Αν αισθάνεσαι, αν επικοινωνείς, τότε κάτι μαγικό συμβαίνει», λέει η φωτογράφος. Η φωτογράφιση με τον τίτλο: «Οι θησαυροί του θηλασμού» κυκλοφόρησε, πριν 2 χρόνια, αλλά αξίζει να την ξαναθυμηθούμε. Εξάλλου, το μήνυμα ότι το να θηλάζεις το μωρό σου δημοσίως δεν είναι ντροπή, αλλά κάτι απόλυτα φυσιολογικό, είναι πάντα επίκαιρο!

Διαβάστε επίσης:

Πώς η Πολιτεία προστατεύει τη θηλάζουσα μητέρα και προάγει το θηλασμό;

Μια blogger εξομολογείται: Έβλεπα την αδελφή μου να θηλάζει και της έλεγα «Παναγία μου, καλύψου!»

Γυναίκα θηλάζει δημόσια. Δείτε τις αντιδράσεις των επιβατών του μετρό (βίντεο)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved