Πάνω από 900 γυναίκες εξετάστηκαν στο περίπτερο του Στόχου - Πρόληψη στο Σύνταγμα

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των γυναικών στο κάλεσμα του «Στόχου-Πρόληψη» για προληπτικό κλινικό έλεγχο μαστού.

Πάνω από 900 γυναίκες εξετάστηκαν στο περίπτερο του Στόχου - Πρόληψη στο Σύνταγμα

Στη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης του Σεπτεμβρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Μετρό Συντάγματος, 20 εξειδικευμένοι εθελοντές γιατροί πραγματοποίησαν κλινικό έλεγχο μαστού σε περισσότερες από 900 γυναίκες, ενημέρωσαν πολλές περισσότερες για την αξία της πρόληψης, ενώ μοιράστηκε μέσα από τις εθελόντριες ενημερωτικό έντυπο όπου είναι καταγεγραμμένα όλα τα νοσοκομεία της Αττικής που διαθέτουν μαστογράφο.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τη συγκεκριμένη δράση επιβεβαιώνουν την ανησυχητική πραγματικότητα πως πολλές γυναίκες δεν έχουν εντάξει την πρόληψη στην ζωή τους. Συγκεκριμένα, από το σύνολο των γυναικών που εξετάστηκαν το 45% δεν είχε ξανακάνει προληπτικές εξετάσεις μαστού.

Είναι μια πραγματικότητα που προστάζει το «Στόχο-Πρόληψη» να συνεχίσει το έργο του πιο δυναμικά από ποτέ, πραγματοποιώντας ανάλογες ενέργειες πρόληψης σε αστικά κέντρα και στην Περιφέρεια. Παράλληλα, μέσα από την καμπάνια «Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους», ο «Στόχος-Πρόληψη» θα συνεχίσει να δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να καλύψει την ανάγκη για δωρεάν πρόσβαση στην πρόληψη σε μια γυναίκα που την έχει ανάγκη, αγοράζοντας ένα όμορφο t-shirt με σήμα το «Στόχο».

Η τριήμερη δράση Δωρεάν Ψηλάφησης πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας GENESIS Pharma.

Μαζί μας με διαγνωστικές παροχές o Όμιλος Διαγνωστικών Εργαστηρίων Affidea Ευρωιατρική.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved