Muffins ολικής άλεσης με μαρμελάδα βερίκοκο από τον Γιώργο Γεράρδο

Επιστροφή στα θρανία λοιπόν για τα παιδιά μας. Οι παιδικοί σταθμοί ήδη άνοιξαν και τα σχολεία ξεκινούν σε λίγες μέρες.

Muffins ολικής άλεσης με μαρμελάδα βερίκοκο από τον Γιώργο Γεράρδο

Με αυτή την ευκαιρία και για ολόκληρο το μήνα θα σας προτείνω συνταγές για δυναμωτικά πρωινά, εύκολα σνακ και υγιεινό κολατσιό για το σχολείο.

Σήμερα θα ξεκινήσουμε με λαχταριστά muffins που είναι ιδανικά για ένα γρήγορο πρωινό ή δεκατιανό σε κάποιο διάλλειμα από τα μαθήματα. Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή καθώς μετράμε τα υλικά σε κούπες και ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά με το μίξερ k-mix της Kenwood.

Δεν φτιάχνονται με βούτυρο ούτε έχουν πολύ ζάχαρη ενώ το αλεύρι ολικής άλεσης δίνει αρκετές φυτικές ίνες.Σήμερα μάλιστα που δεν έχει ακόμα σχολείο με βοήθησε η Κατερίνα που της αρέσει πολύ να φτιάχνει γλυκά!

Υλικά για 12 muffins

2 ½ κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
¾ κούπας ζάχαρη
½ κούπα γάλα
½ κούπα ηλιέλαιο
2 αβγά
4 κς μαρμελάδα βερίκοκο
2κγ baking powder
½ κγ αλάτι
½ κγ κανέλα

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το k-mix της Kenwood.

Muffins 3


Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, τη κανέλα, το αλάτι και ξαναχτυπάμε για λίγο ώστε να ενωθούν τα υλικά μας.Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το Baking powder και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα ίσα μέχρι να γίνει μια πηχτή αλλά ρευστή ζύμη.

Muffins 7


Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι για Muffin ή τοποθετούμε χάρτινες φόρμες και μοιράζουμε από μια κουταλιά ζύμης σε κάθε θήκη. Από πάνω προσθέτουμε ένα κουταλάκι μαρμελάδα και τέλος μοιράζουμε την υπόλοιπη ζύμη.

Muffins 2


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά και το σπίτι θα μοσχομυρίσει.

Muffins 9

Tip. Αν δεν έχετε αλεύρι ολικής άλεσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό και να αντικαταστήσετε τη μαρμελάδα βερίκοκο με όποια έχετε και αρέσει στα παιδιά σας.


Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved