Σαλάτα εποχής με φρέσκα φασόλια, ροδάκινο και καλαμπόκι από τον Γιώργο Γεράρδο

Καλό μήνα! Ο Σεπτέμβριος πάντα είναι ένας δύσκολος μήνα καθώς όλοι μας επιστρέφουμε στη καθημερινότητα, τα παιδιά στο σχολείο αλλά είναι και ένας μήνας που έχουμε υπέροχα φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους.

Σαλάτα εποχής με φρέσκα φασόλια, ροδάκινο και καλαμπόκι από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα θέλω να σας δείξω μια υπέροχη σαλάτα γεμάτη από τις γεύσεις του καλοκαιριού που πέρασε και φτιαγμένη με τα άφθονα εποχιακά καλούδια της γης. Φρέσκα φασόλια, καλαμπόκι, ροδάκινα και πιπεριές συνδυάζονται υπέροχα και μας δίνουν ένα λαχταριστό και υγιεινό πιάτο!

Υλικά
500γρ φρέσκα φασόλια
1 καλαμπόκι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 ροδάκινο
1/2 πορτοκάλι
1 λεμόνι
½ κρεμμύδι
1κς δυόσμο
3κς παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τα φρέσκα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20-25 λεπτά. Ταυτόχρονα στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε και το καλαμπόκι για 10 λεπτά.

SALATA ME FASOLIA 1

Ετ τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά: προσαρμόζουμε το δίσκο κοπής σε φέτες στον κάδο του ραβδομπλέντερ K-mix της Kenwood και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι.

SALATA ME FASOLIA 4

Για να καθαρίσουμε το καλαμπόκι, το κρατάμε κάθετα σε μια επιφάνεια κοπής και με το μαχαίρι κόβουμε προς τα κάτω. Αποφλοιώνουμε το ροδάκινο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

SALATA ME FASOLIA 3

Για το ντρέσινγκ χτυπάμε στο μούλτι το χυμό από το πορτοκάλι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το μισό δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Τέλος, απλά συνθέτουμε τη σαλάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο δυόσμο και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

SALATA ME FASOLIA 2

Tip. Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη σαλάτα και με ξερά φασόλια απλά μουσκέψτε τα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και βράστε τα για περισσότερο χρόνο μέχρι να μαλακώσουν.

Καλή επιτυχία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved