Σαλάτα ψητών καλοκαιρινών λαχανικών από τον Γιώργο Γεράρδο

Χωρίς να θέλω να είμαι βαρετός, σας έχω πει πολλές φορές ότι λατρεύω τα λαχανικά του καλοκαιριού!

Σαλάτα ψητών καλοκαιρινών λαχανικών από τον Γιώργο Γεράρδο

Ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και πιπεριές αυτή τη περίοδο έχουν όχι μόνο τη καλύτερη γεύση αλλά και τη καλύτερη τιμή. Όλα τα παραπάνω είναι φυσικά και ιδανικά συστατικά για ένα ωραίο καλοκαιρινό ελαφρύ φαγητό όπως αυτή η σαλάτα ψητών λαχανικών. Μέσα σε μισή ώρα μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα, γεμάτο καλοκαιρινές γεύσεις.

Αυτή η σαλάτα σερβίρεται ζεστή μόλις ψηθούν τα λαχανικά αλλά είναι πολύ νόστιμη και κρύα την επόμενη μέρα που θα έχουν ενωθεί όλες οι γεύσεις.

2 ώριμες ντομάτες
3 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες τσακώνικες
1 κόκκινη πιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 σκελίδα σκόρδο
1κς ψιλοκομμένο δυόσμο
4κς παρθένο ελαιόλαδο
1κς μηλόξυδο
1 πρέζα ρίγανη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 220 βαθμούς και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Πλένουμε καλά τα λαχανικά, προσαρμόζουμε τον δίσκο κοπής σε φέτες στον κάδο του K-mix της Kenwood και κόβουμε τις μελιτζάνες.

salatalaxanikon 6


Ραντίζουμε τις μελιτζάνες με το μισό λάδι, αλάτι, πιπέρι, τις στρώνουμε στο ταψί και τις ψήνουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

salatalaxanikon 3

Εν τω μεταξύ κόβουμε σε φέτες τα κολοκυθάκια, μόλις περάσει ο χρόνος τα ανακατεύουμε στο ταψί με τις μελιτζάνες και ψήνουμε για άλλα 6-7 λεπτά.
Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι με τη πιπεριά, όταν περάσει ο χρόνος τα προσθέτουμε στο ταψί με μια κουταλιά ελαιόλαδο και ψήνουμε για άλλα 6-7 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και μαγειρευτούν όλα τα λαχανικά.Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση σε λεπτές φέτες και κόβουμε το σκόρδο σε πολύ λεπτές φλοίδες.

salatalaxanikon 8

Προσθέτουμε στα ψημένα λαχανικά τις μισές ντομάτες, το σκόρδο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη ξύδι, το δυόσμο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε για να ενωθούν οι γεύσεις.

salatalaxanikon 7


Για να σερβίρουμε το φαγητό μας, στρώνουμε μερικές φέτες ντομάτας σε ένα μεγάλο πιάτο, τοποθετούμε στο κέντρο τα λαχανικά και γαρνίρουμε με μερικά φύλλα δυόσμου.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved