Καλοκαιρινή σαλάτα με φρούτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Τώρα το καλοκαίρι μας αρέσει να τρώμε ελαφρά αλλά νόστιμα, και βέβαια τίποτα δεν είναι πιο δροσερό και λαχταριστό από μια ωραία σαλάτα.

Καλοκαιρινή σαλάτα με φρούτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα λοιπόν θα σας προτείνω μια καλοκαιρινή συνταγή με πολλά λαχανικά αλλά και φρούτα. Το πολύ ιδιαίτερο είναι ότι για το ντρέσινγκ χρησιμοποιώ και σταφύλια που δίνουν μια γλυκόξινη νότα μαζί με το λεμόνι. Θα φτιάξω αυτή τη συνταγή στο ραβδομπλέντερ K-mix της Kenwood γιατί με μία συσκευή, σε ένα κάδο μπορώ να κάνω όλα τα βήματα, να μη λερώσω τίποτα άλλο ενώ το μοτέρ του είναι πολύ δυνατό και πολτοποιεί τα πάντα.

Φυσικά μπορείτε να πειραματιστείτε και να χρησιμοποιήσετε ότι λαχανικά ή φρούτα σας αρέσουν για να κάνετε τη δική σας συνταγή!

Υλικά

1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 μικρό αγγούρι
1/2 κρεμμύδι
150γρ σταφύλια λευκά
1 ροδάκινο
15 φύλλα βασιλικού
3κς παρθένο ελαιόλαδο
1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
2 φέτες ζαμπόν Σερράνο ή προσούτο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προσαρμόζουμε τις λάμες τύπου μούλτι στον κάδο του K-mix και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τα μισά σταφύλια, το μισό βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει ένα λείο πηχτό ντρέσινγκ.

salade 6


Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε στη γεύση. Θέλουμε να έχει ένταση γιατί θα μοιραστεί στα λαχανικά και τα φρούτα.
Πλένουμε καλά τα λαχανικά, κόβουμε το κολοκυθάκι, το καρότο και το αγγούρι κατά μήκος τη πιπεριά σε πλατιές φέτες, και το ροδάκινο σε τέσσερα κομμάτια ώστε να αφαιρέσουμε το κουκούτσι του.

salade 1


Προσαρμόζουμε το δίσκο κοπής σε λεπτές φέτες στον κάδο του K-min έτσι όπως είναι με το ντρέσινγκ.Περνάμε όλα τα λαχανικά και το ροδάκινο ώστε να κοπούν και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ώστε να μοιραστούν και να απλωθούν οι γεύσεις.


Τοποθετούμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο πιάτο σε ψηλό σχήμα, προσθέτουμε τα σταφύλια αφού τα έχουμε κόψει στη μέση και απλώνουμε το ζαμπόν Σερράνο σε μεγάλα κομμάτια.
Τέλος γαρνίρουμε με μερικά φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved