Είκοσι φωτογραφίες που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν θέλετε άλλο παιδί

Όταν μια γυναίκα καταφέρνει να γίνει μητέρα για δεύτερη φορά, αισθάνεται απόλυτα ευτυχισμένη.

Είκοσι φωτογραφίες που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν θέλετε άλλο παιδί

Την ίδια στιγμή όμως, νοιώθει και ανασφάλεια για το αν θα μπορέσει να διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ των δύο παιδιών. Μπορεί να φοβάται ότι το μεγαλύτερο μέρος της αγάπης και της προσοχής της θα μετατοπιστεί στο μικρότερο παιδί, αδικώντας κατά κάποιο τρόπο το μεγαλύτερο. Ακόμα, μπορεί να νοιώθει κουρασμένη ή εξαντλημένη ήδη από το πρώτο της παιδί και με τον ερχομό του δεύτερου να μην έχει άλλα κουράγια.

Όμως όλα αυτά είναι εικασίες που πηγάζουν από την ανησυχία ή τον πανικό μιας μάνας. Το τι θα συμβεί με τον ερχομό του δεύτερου παιδιού, κανείς δεν το γνωρίζει με ακρίβεια. Συνήθως τα πράγματα εξελίσσονται πολύ πιο ομαλά απ΄ότι φαντάζονται οι γονείς. Τα μεγαλύτερα παιδιά ίσως θέλουν περισσότερο χρόνο μέχρι να νοιώσουν ότι δεν απειλούνται από τον ερχομό του νέου μέλους κι όταν το συνειδητοποιούν προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους στο αδελφάκι τους.

Αν νοιώθετε αμφιβολίες, ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Αποτυπώνουν στιγμές οικογενειακές με τον πρώτο και δεύτερο παιδί σε πρώτο πλάνο.
Μην ξεχνάτε ότι οι ανησυχίες σας συχνά είναι κοινές με αυτές του πρώτου σας παιδιού το οποίο το μόνο που έχει ανάγκη είναι να αισθανθεί κομμάτι της οικογένειάς σας και ότι δεν θα χάσει ούτε τόσα δα από την πολύτιμη αγάπη σας.

Όταν το αντιλαμβάνονται αυτό, γίνονται δοτικά και ιδιαίτερα προστατευτικά με τα αδέλφια τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved