Πρωτότυπο φωτιστικό με καλαμάκια ροφήματος

Τα καλαμάκια είναι λεπτά πλαστικά σωληνάκια που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ενός ροφήματος από το ποτήρι στο στόμα μας με τη χρήση της αναρρόφησης. Η ιστορία τους χάνεται στα βάθη των αιώνων όταν πρώτοι τα χρησιμοποίησαν οι αρχαίοι Σουμέριοι και ήταν κατασκευασμένα από στέλεχος άχυρου.

Πρωτότυπο φωτιστικό με καλαμάκια ροφήματος

Το πρώτο μοντέρνο καλαμάκι σχεδιάστηκε από τον Αμερικάνο κατασκευαστή τσιγαρόχαρτων Μάρβιν Στόουν.Καλαμάκια αγαπημένα, πολύχρωμα, ριγέ, ίσια, σπαστά, με κουταλάκι στη μια άκρη για γρανίτες, στριφτά, πλατιά, αυτά που αλλάζουν χρώμα ανάλογα αν το υγρό είναι ζεστό ή κρύο, καλαμάκια με γεύσεις...καλαμάκια για όλα τα γούστα!

Όμως τι μπορούμε να κάνουμε τα πλαστικά καλαμάκια αφού τα χρησιμοποιήσουμε; Δυστυχώς δεν είναι ανακυκλώσιμα και καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής ή στον ωκεανό. Εκτιμάται ότι πάνω από 60.000.000 καλαμάκια καταναλώνονται κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο.
Αφού λοιπόν δεν ανακυκλώνονται μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε φτιάχνοντας ευφάνταστες κατασκευές στολίζοντας το χώρο μας και όχι μόνο...!
Στολίστε το υπνοδωμάτιο του παιδιού σας φτιάχνοντας ένα επιτραπέζιο φωτιστικό με πολύχρωμα καλαμάκια.

Έχοντας τη βάση ενός επιτραπέζιου φωτιστικού τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μια λάμπα τύπου led (προσοχή όχι πυρακτώσεως γιατί με το που θα ανάψει θα καταστραφεί η κατασκευή μας και υπάρχει κίνδυνος φωτιάς), πολύχρωμα καλαμάκια και θερμόκολλα.

1 1

1.Αν τα καλαμάκια που χρησιμοποιείτε είναι σπαστά κόψτε το σημείο που είναι το σπαστό κομμάτι.

2 1


2. Κόψτε τα καλαμάκια κατά μήκος στα τέσσερα αφήνοντας μισό εκατοστό πριν το τέλος έτσι ώστε να υπάρχει μια βάση για να κολληθούν πάνω στη λάμπα.

7 2

3. Βιδώστε την λάμπα στο φωτιστικό και αρχίστε να κολλάτε με τη θερμόκολλα τα καλαμάκια. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον ενάμιση πακέτο καλαμάκια.
Αφού κολλήσετε όλα τα καλαμάκια το φωτιστικό σας είναι έτοιμο. Μόλις ανάψετε τη λάμπα το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

16 1

TIP 1: Φτιάξτε πολύχρωμα βραχιολάκια για τα παιδιά σας ξύνοντας με μια ξύστρα τα καλαμάκια.
TIP 2: Χρησιμοποιήστε τα σπαστά κομμάτια από τα καλαμάκια που κόψατε για το φωτιστικό και τοποθετήστε τα σε φωτάκια led ψείρες. Τα φωτάκια σας έγιναν πολύχρωμα!
TIP 3: Βιδώστε τη λάμπα με τα καλαμάκια σε ντουί που κρέμεται από το ταβάνι και θα έχετε στο λεπτό ένα υπέροχο κρεμαστό φωτιστικό.

Φιλίππα Κατσαρού
Αρχιτέκτων-Διακοσμήτρια
email: filippart_@hotmail.com
6978-239273

Δείτε βήμα- βήμα πώς θα φτιάξετε το φωτιστικό στη photo gallery

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved