Πανακότα λευκής σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα από τον Γιώργο Γεράρδο

Αυτή την εβδομάδα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε μια υπέροχη και διαφορετική πανακότα.Είναι ένα πολύ δροσερό καλοκαιρινό γλύκισμα ενώ μικροί και μεγάλοι το λατρεύουν!

Πανακότα λευκής σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα από τον Γιώργο Γεράρδο

Η πανακότα είναι υπέροχη και με μαρμελάδα βύσσινο ή φράουλα. Απλά αραιώστε τη μαρμελάδα με λίγο νερό για να είναι πιο ρευστή. Επίσης η καραμέλα που σας προτείνω είναι καταπληκτική πάνω από παγωτό, έτσι λοιπόν με μια συνταγή έχετε πολλές επιλογές και ιδέες για γλυκίσματα!

Υλικά

Για τη πανακότα: 400 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γάλα
100 γρ. λευκή σοκολάτα
3 φύλλα ζελατίνης
Για την αλμυρή καραμέλα: 200 γρ ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι νερό
200 γρ κρέμα γάλακτος
½ κ.γ. αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για να μαλακώσει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και το γάλα. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει.

PEAN

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να παγώσει για 10 λεπτά και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα αφού τη σπάσουμε στο Multi της Kenwood. Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει και μοιράζουμε το μείγμα σε 6 φορμάκια.Αφήνουμε τη πανακότα στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες ώστε να σφίξει. Ετοιμάζουμε την αλμυρή καραμέλα: Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος, αλλά χωρίς να βράσει.

CARAMELA

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το αλάτι σε μια κατσαρόλα. Μετά από δέκα περίπου λεπτά θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα και μόλις πάρει το χρώμα της καραμέλας προσθέτουμε με προσοχή τη κρέμα γάλακτος.

Tip: Το μείγμα θα κοχλάσει έντονα και θα φουσκώσει, για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να έχετε χρησιμοποιήσει μια ψηλή κατσαρόλα. Βράζουμε για ένα λεπτό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για να ξεφορμάρουμε τη πανακότα, βουτάμε το φορμάκι σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. Σερβίρουμε με μια-δυο κουταλιές καραμέλα.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved