Λαχταριστά Chocolate Cookies με λευκή σοκολάτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Αρκετά συχνά λαχταρώ να φτιάξω μπισκότα, μου αρέσει η απλή διαδικασία, οι μυρωδιές και φυσικά να απολαμβάνω ένα ή δυο φρεσκοψημένα μπισκότα!

Λαχταριστά Chocolate Cookies με λευκή σοκολάτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα θα σας δείξω βήμα βήμα πώς να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα αυτά τα λαχταριστά μαλακά μπισκότα με διπλή σοκολάτα. Είναι ίσως η αγαπημένη μου συνταγή μετά από πολλές δοκιμές και πραγματικά αξίζει να τα φτιάξετε.Η όλη διαδικασία διαρκεί μισή ώρα.

Υλικά για 20-24 μπισκότα
½ πακέτο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη. Μισή μισή καστανή και λευκή
2 αβγά
5κς κακάο
2 λευκές σοκολάτες των 100γρ
1 βανίλια ή 1κγ εκχύλισμα βανίλιας
1 κγ αλάτι
½ κγ baking powder

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με το K-mix της Kenwood για 1-2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το κακάο, τα αβγά, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Chocolate 44


Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, το Baking powder και με μια σπάτουλα ή κουτάλα ανακατεύουμε ώστε να δέσει μια σφιχτή ζύμη.

Chocolate 33


Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την ανακατεύουμε στη ζύμη.
Σε δύο ταψιά με λαδόκολλα πλάθουμε μπάλες ζύμης σε μέγεθος καρυδιού. Καλό είναι να αφήνουμε 5-6 εκατοστά απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν.

Chocolate 9


Ψήνουμε για 9 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα αλλα να είναι αρκετά μαλακά. Αφήνουμε να παγώσουν και τα συντηρούμε σε κάποιο κουτί που να κλείνει καλά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved