Πουγκιά μελιτζάνας με σάλτσα ψητής πιπεριάς από τον Γιώργο Γεράρδο

Υπάρχουν αρκετά πιάτα που ενώ φαίνονται πολύπλοκα και δύσκολα, στη πραγματικότητα είναι απλά και εύκολα. Σήμερα θα σας δείξω μια τέτοια συνταγή για πουγκιά μελιτζάνας και είμαι σίγουρος ότι θα εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους!

Πουγκιά μελιτζάνας με σάλτσα ψητής πιπεριάς από τον Γιώργο Γεράρδο

Η βελούδινη υφή της μελιτζάνας ταιριάζει πολύ με το τραγανό φύλλο και τη γήινη γεύση της πιπεριάς. Αν επίσης θέλετε κάτι διαφορετικό μπορείτε να κάνετε τα πουγκιά με κολοκυθάκια και μυζήθρα!

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 μεγάλες μελιτζάνες
100γρ γραβιέρα, τριμμένη
5 πιπεριές Φλωρίνης
1 πράσο
2-3 κλωναράκια δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
4 κς παρθένο ελαιόλαδο και άλλο τόσο για το λάδωμα των φύλλων
1 κς ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τις σοτάρουμε με 3κσ ελαιόλαδο για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το δυόσμο και μαγειρεύουμε για άλλα δύο λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να παγώσει και ανακατεύουμε με το τυρί

Κόβουμε στενές λωρίδες από τα φύλλα του πράσου για να χρησιμοποιήσουμε σαν σπάγκο.

gerardosd

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε τα φύλλα σε τετράγωνα 20 εκατοστών. Βάζουμε δυο φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, λαδώνουμε, τοποθετούμε μια κουτάλια της σούπας μελιτζάνες, σηκώνουμε τις τέσσερις άκρες των φύλλων και πιάνουμε σαν πουγκί. Δένουμε το κάθε πουγκί με λωρίδες πράσου ή σπάγκο και ψήνουμε σε λαδόκολλα για 15 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.

Για της σάλτσα ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ μέχρι να μαυρίσουν, τις αποφλοιώνουμε και τις χτυπάμε στο multi mayo της Kenwood μαζί με το ξύδι, 2κς νερό, 1κς ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

gerardos

.

Σερβίρουμε αμέσως με δυο κουταλιές σάλτσα στο πιάτο και πάνω της τοποθετούμε από ένα πουγκί.

gerardos3


Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved