Ταραμοσαλάτα με φιστίκι Αιγίνης από τον Γιώργο Γεράρδο

Αφού διανύουμε τη περίοδο της σαρακοστής είναι μια καλή ευκαιρία να σας προτείνω τις αγαπημένες μου νηστίσιμες συνταγές!

Ταραμοσαλάτα με φιστίκι Αιγίνης από τον Γιώργο Γεράρδο

Η αλήθεια είναι ότι σαν παιδί δεν τρελαινόμουν για τα φαγητά και τα μεζεδάκια αυτής της περιόδου. Ειδικά δε μου άρεσε καθόλου ο χαλβάς, το χταποδάκι και τα καλαμάρια. Μου άρεσε όμως πολύ η ταραμοσαλάτα και αυτό είναι περίεργο γιατί η έντονη θαλασσινή της γεύση με το λεμόνι είναι δύσκολο να αρέσει σε παιδί.

Σήμερα λοιπόν θα σας δείξω την αγαπημένη σου συνταγή για ταραμοσαλάτα, χωρίς να έχω αυταπάτες ότι θα αρέσει και στα παιδιά, όμως είναι ένας καταπληκτικός μεζές για τους μεγαλύτερους!Φτιάχνω συνήθως τη ταραμοσαλάτα μου με το ραβδομπλέντερ _k-mix της Kenwood που με το μεγάλο του κάδο μου επιτρέπει να κάνω μεγάλη ποσότητα. Εσείς βέβαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο Multi με τις μισές αναλογίες.

Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το φιστίκι Αιγίνης με καρύδια.

Υλικά

250γρ ψωμί, ιδανικά μπαγιάτικο
200ml νερό
75γρ λευκό ταραμά
200ml παρθένο ελαιόλαδο
100γρ φιστίκι Αιγίνης, ψίχα
1 ξερό κρεμμύδι, μέτριο σε μέγεθος
2 λεμόνια, χυμό

Τρόπος παρασκευής

Χτυπάμε το μισό φιστίκι στο ραβδομπλέντερ K-mix της Kenwood και το κρατάμε στην ακρη.

03 1


Τοποθετούμε το ψωμί στον κάδο του K-mix και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει τρίμμα.Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον ταραμά, το νερό, το υπόλοιπο φιστίκι. Το χυμό από ένα λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

01 1

Όσο ‘τρέχει’ το ραβδομπλέντερ προσθέτουμε σιγά σιγά όλο το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

02


Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο λεμόνι.Αν η ταραμοσαλάτα μας είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό ή αν είναι πολύ αραιή προσθέτουμε λίγο ακόμα ψωμάκι.

Σερβίρουμε τη ταραμοσαλάτα με το τριμμένο φιστίκι.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved