Κολοκυθοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού από τον Γιώργο Γεράρδο

Από μικρό παιδί τα αγαπημένα μου κεφτεδάκια είναι αυτά με κολοκυθάκια!

Κολοκυθοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού από τον Γιώργο Γεράρδο

Ζεστά ή κρύα, αφράτα, γλυκά από το κολοκύθι και αλμυρά από τη φέτα τα απολαμβάνω σε κάθε ευκαιρία. Σήμερα θέλω να σας δείξω πώς να φτιάχνετε τους τέλειους κολοκυθοκεφτέδες κάθε φορά. Είναι μια πολύ εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε για ένα παιδικό πάρτυ, για πικ νικ αλλά και σαν ορεκτικό για το τραπέζι σας. Τρίβω τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι με το δίσκο τριψίματος στο k-mix της Kenwood και έτσι γλιτώνω όχι μονό χρόνο αλλά και τα δάκρια.

Το μόνο σημαντικό ‘μυστικό’ αυτής της συνταγής είναι ότι πρέπει να προσθέσετε το αλεύρι στο μείγμα τη τελευταία στιγμή πριν τηγανίσετε τους κολοκυθοκεφτέδες γιατί αλλιώς το κολοκυθάκια βγάζουν πολλά υγρά και αραιώνει πολύ το μείγμα.
Σαν παραλλαγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλυκιά κολοκύθα

Υλικά
4 μεσαία κολοκυθάκια
2 αβγά
150 γρ φέτα
1 ξερό κρεμμύδι
100-150 γρ αλεύρι φαρίνα
2 κς ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το ντιπ
200γρ γιαούρτι
3κς παρθένο ελαιόλαδο
1 κς ψιλοκομμένο δυόσμο
½ λεμόνι, χυμό και ξύσμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και to καρότο στο K-mix της Kenwood. Αλατίζουμε ελαφρά, αφήνουμε λίγη ώρα και πιέζουμε ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά.

1 1

Προσθέτουμε τα αβγά, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, πιπέρι και τον άνηθο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια αρκετό λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.Αμέσως πριν τηγανίσουμε προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Μπορεί να μη χρειαστεί ολόκληρη η ποσότητα, θέλουμε το μείγμα μας να είναι πηχτό αλλά και ρευστό.

2 1

Ρίχνουμε κουταλιές της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα οι κολοκυθοκεφτέδες.

3 1

Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Για το ντιπ γιαουρτιού απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς ή σε θερμοκρασία δωματίου.

4 1

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved