Φτιάξτε ένα vintage τραπέζι με μια παλιά βαλίτσα

Μην πετάξετε την παλιά δερμάτινη βαλίτσα της γιαγιάς σας που βρήκατε καταχωνιασμένη στην αποθήκη. Μπορείτε να φτιάξετε ένα vintage τραπεζάκι για το σαλόνι σας.

Φτιάξτε ένα vintage τραπέζι με μια παλιά βαλίτσα

Άλλωστε οι παλιές βαλίτσες είναι της μόδας. Απόδειξη ότι η αγορά τους από ένα παλαιοπωλείο στο μοναστηράκι κοστίζει ακριβά! Για αυτό μη διστάσετε να μαζέψετε από την άκρη του δρόμου μια τέτοια βαλίτσα που κάποιος την άφησε γιατί δεν εκτίμησε την αξία της!!!

01 1

Τέσσερα πόδια από ένα παλιό έπιπλο, χαρτοπετσέτες με χαριτωμένα σχέδια, ατλακόλ, ξυλόκολλα και λίγα γραμματόσημα είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτό το όμορφο τραπεζάκι για το σαλόνι σας.

03 3

Μέσα σε ένα μπολ αραιώστε 3 κουταλιές της σούπας ατλακόλ με 3 κουταλιές της σούπας νερό και με ένα πινέλο περάστε την κόλλα πάνω στο ένα ξύλινο πόδι. Εφαρμόστε περιμετρικά τη χαρτοπετσέτα να κολλήσει καλά. Περάστε πάνω από τη χαρτοπετσέτα άλλη μια στρώση από την κόλλα.

04 4

Επαναλάβετε τη διαδικασία στα υπόλοιπα πόδια. Αφήστε τα να στεγνώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα. Κόψτε ένα κομμάτι από τη χαρτοπετσέτα και κολλήστε με τον ίδιο τρόπο πάνω στη βαλίτσα. Κολλήστε διάσπαρτα τα γραμματόσημα.

05 5

Γυρίστε ανάποδα τη βαλίτσα και κολλήστε τα πόδια με την ξυλόκολλα. Αφήστε να στεγνώσει η κόλλα για τουλάχιστον 24 ώρες. Το τραπεζάκι σας είναι έτοιμο!

1010

Καλή επιτυχία!

Φιλίππα Κατσαρού
Αρχιτέκτων-Διακοσμήτρια
email: filippart_@hotmail.com
6978-239273

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved