Ανοιχτά κρεατοπιτάκια με λουκάνικο και τυρί κρέμα από τον Γιώργο Γεράρδο

Τα κάθε είδους πιτάκια είναι ένα πολύ αγαπημένο σνακ στη πατρίδα μας. Όλοι μας φτιάχνουμε και τρώμε τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, σπανακοπιτάκια, με ζύμη κουρού, με φύλλο ή με σφολιάτα.

Ανοιχτά κρεατοπιτάκια με λουκάνικο και τυρί κρέμα από τον Γιώργο Γεράρδο

Όχι μόνο αυτό αλλά μπορούμε να βρούμε πια στο σούπερ μάρκετ έτοιμα κατεψυγμένα προϊόντα που χρειάζεται μόνο να τα ψήσουμε.
Ποτέ δεν μου αρέσουν όμως αυτά τα πιτάκια, είναι συνήθως άνοστα, φτωχά σε γέμιση και με αμφιβόλου ποιότητας συστατικά.
Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί μια διαφορετική συνταγή για λαχταριστά κρεατοπιτάκια με λουκάνικο και τυρί κρέμα. Αυτά τα πιτάκια είναι πολύ νόστιμα, φτιάχνονται με λίγα υλικά αλλά και πολύ όμορφα, ιδανικά για σνακ ή ένα πάρτυ.

Πολύ συχνά αλέθω το δικό μου κιμά με τη κουζινομηχανή της Kenwood για να είμαι σίγουρος για τη ποιότητα του κρέατος και αυτή τη φορά μαζί με το μοσχάρι θα αλέσω το λουκάνικο της συνταγής.

Tip. Με την ίδια τεχνική εσείς μπορείτε να φτιάξετε και σπανακοπιτάκια ή τυροπιτάκια!

Υλικά
300γρ μοσχάρι
200γρ λουκάνικο της αρεσκείας σας
100γρ τυρί κρέμα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3κς παρθένο ελαιόλαδο
1κς βούτυρο λιωμένο
½ πακέτο φύλλο κρούστας
Λίγο φρέσκο θυμάρι και βασιλικό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Προσαρμόζουμε στη κουζινομηχανή της Kenwood το εξάρτημα του κιμά και αλέθουμε δύο φορές το μοσχάρι με το λουκάνικο.

01


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με 1κς ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το μείγμα κρέατος, το θυμάρι, το βασιλικό, πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα πέντε λεπτά ώστε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

03


Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Προσθέτουμε στη γέμιση το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.

05

Αναμειγνύουμε το βούτυρο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε τετράγωνα 15 περίπου εκατοστών.

06

Βουτυρώνουμε καλά ένα φύλλο, τοποθετούμε άλλο ένα σταυρωτά επάνω του και βουτυρώνουμε πάλι.

07
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved