Λαχανικά φούρνου με γραβιέρα από τον Γιώργο Γεράρδο

Τα περισσότερα παιδιά δεν προτιμούν τα λαχανικά αλλά όλα λατρεύουν το λιωμένο τυρί!

Λαχανικά φούρνου με γραβιέρα από τον Γιώργο Γεράρδο

Το σίγουρο είναι ότι τα λαχανικά πρέπει να είναι ένα σημαντικό κομμάτι της διατροφής τους και σήμερα θα σας προτείνω μια συνταγή που θα τα κάνει ακαταμάχητα. Μάλιστα τη δοκίμασα πρόσφατα σε ένα παιδικό πάρτυ και μπορώ να σας πω ότι όλα τα παιδιά ξετρελάθηκαν!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λαχανικά θέλετε ή αρέσουν περισσότερο στα παιδιά σας ενώ κόβοντας τα σε λεπτές φέτες με το πολυμηχάνημα K-mix της Kenwood μαγειρεύονται γρήγορα και έτσι θα εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο.

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα λαχανικά που σας αρέσουν, όπως πράσο, μελιτζάνες, παντζάρια ή να προσθέσετε και λίγο μπέικον.

Υλικά
2 πατάτες
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια
250γρ μανιτάρια
3 σκελίδες σκόρδο
4κς παρθένο ελαιόλαδο
150γρ γραβιέρα
250ml νερό ή ζωμό λαχανικών
1κγ φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τα λαχανικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και προσαρμόζουμε το δίσκο κοπής σε φέτες στο K-mix της Kenwood.

21


Κόβουμε πρώτα τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε αυτά τα λαχανικά με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι για 6-7 λεπτά.

22


Εν τω μεταξύ κόβουμε σε φέτες τα κολοκυθάκια και το σκόρδο. Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα, μαγειρεύουμε για άλλα δύο λεπτά και σβήνουμε με το νερό ή το ζωμό.

23

Αφήνουμε λίγη ώρα να εξατμιστούν τα υγρά και ταυτόχρονα τρίβουμε τη γραβιέρα στο K-mix της Kenwood με τον αντίστοιχο δίσκο κοπής.
Αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε από πάνω τη γραβιέρα και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.

24


Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε λίγο το φαγητό να παγώσει και τα λαχανικά να τραβήξουν τα υγρά τους.

25


Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved