Διπλή απόλαυση: Παγωτό σοκολάτα με κρέμα λευκής σοκολάτας, από τον Γιώργο Γεράρδο

Σας προκαλώ να που πείτε ένα παιδί που δεν του αρέσουν τα παγωτά ειδικά το καλοκαίρι.

Διπλή απόλαυση: Παγωτό σοκολάτα με κρέμα λευκής σοκολάτας, από τον Γιώργο Γεράρδο

Φυσικά, καλό είναι να μην καταναλώνονται από τα παιδιά κάθε μέρα, αλλά σε κάθε περίπτωση το παγωτό είναι πιο 'αθώο' σε λιπαρά και θερμίδες από άλλα γλυκά, όπως σοκολάτες, πάστες ή σιροπιαστά.

Επίσης με αυτή τη συνταγή είμαστε σίγουροι για τη ποιότητα των υλικών και τη φρεσκάδα τους. Ένα παγωτό από τα χέρια μας φτιαγμένο με φρέσκο γάλα και αυγά είναι πολύ καλύτερο από τα βιομηχανοποιημένα που παρασκευάζονται με σκόνες και συντηρητικά.

Αυτή η συνταγή είναι μια καταπληκτική βάση για όλες τις γεύσεις, στην προκειμένη περίπτωση με σοκολάτα. Αν θέλετε, αντί για την σοκολάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κλωνάρι βανίλιας ή δυο κουταλάκια του γλυκού κανέλα.

Αν χρησιμοποιείτε την κουζινομηχανή Kenwood, φροντίστε να καταψύξετε το εξάρτημα του παγωτού μια ημέρα πριν ή ακόμα και να το έχετε μόνιμα στην κατάψυξη σας ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμο.

Υλικά

Για το παγωτό
450 γραμμάρια φρέσκο γάλα πλήρες
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια ζάχαρη
5 κρόκους αυγού
150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, τουλάχιστον 50% κακάο

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση
Για το παγωτό
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα μέχρι σχεδόν να βράσουν και αποσύρουμε από την φωτιά. Στον κάδο της κουζινομηχανής Kenwood χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Κατόπιν, με την μηχανή σε λειτουργία, προσθέτουμε το ζεστό γάλα με την κρέμα και μετά αδειάζουμε το μείγμα στη κατσαρόλα.

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα μέχρι να αρχίσει να 'δένει', να γίνει δηλαδή πυκνό και παχύρευστο, αλλά όχι να βράσει και αποσύρουμε από την φωτιά. Τώρα έχουμε την κλασική βάση για παγωτό. Για να γίνει σοκολατένιο, σε αυτό το σημείο προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε το μείγμα να παγώσει καλά, ακόμα και στο ψυγείο.

 DSC 8353

Ετοιμάζουμε την κουζινομηχανή Kenwood με το εξάρτημα παγωτού, την βάζουμε σε λειτουργιά και σιγά σιγά προσθέτουμε το κρύο μείγμα μας. Σε 20-25 λεπτά το παγωτό θα είναι έτοιμο. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, σπασμένα μπισκότα ή κομμάτια σοκολάτας.

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την λευκή σοκολάτα. Περιμένουμε 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί καλά.

 DSC 8716 1


Σερβίρουμε το παγωτό ιδανικά σε παγωμένο μπολάκι και περιχύνουμε με τη σάλτσα και ότι άλλο τραβάει η ψυχή μας.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved