Δροσερό παγωτό κεράσι με τρία μόνο υλικά από τον Γιώργο Γεράρδο!

Αυτό το μήνα τα κεράσια είναι στην εποχή τους και σίγουρα είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα όλων μας. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μαζί ένα υπέροχο και πολύ εύκολο παγωτό με φρέσκα κεράσια.

Δροσερό παγωτό κεράσι με τρία μόνο υλικά από τον Γιώργο Γεράρδο!

Συνήθως δεν μου αρέσουν οι συνταγές που διαφημίζονται με ελάχιστα συστατικά, απορώ μερικές φορές που βλέπω τίτλους όπως: ‘κέικ με δύο υλικά. Συνήθως μια καλή παρασκευή φαγητού ή γλυκού περιέχει αρκετά συστατικά που δίνουν μια ολοκληρωμένη και πλούσια γεύση.

Αυτή όμως η συνταγή είναι διαφορετική, φτιάχνεται μόνο με κεράσια, ζαχαρούχο γάλα και κρέμα χαμηλών λιπαρών και γίνεται ένα πραγματικά λαχταριστό παγωτό με χαμηλά λιπαρά! Χρησιμοποιώ τη παγωτομηχανή της Kenwood που δίνει εύκολα και γρήγορα ένα αφράτο παγωτό. Εσείς όμως μπορείτε να παγώσετε το μείγμα σε ένα πλατύ τάπερ στη κατάψυξη, ανακατεύοντας το με ένα πιρούνι κάθε μισή ώρα μέχρι να σφίξει

Υλικά
500γρ κεράσια
200γρ ζαχαρούχο γάλα
200γρ κρέμα με χαμηλά λιπαρά

Τρόπος παρασκευής
Τοποθετούμε τον ειδικό κάδο της παγωτομηχανής στη κατάψυξη από τη προηγούμενη μέρα για να παγώσει καλά.
Με μια φουρκέτα ή το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια.

PAGOTO

Τοποθετούμε τα υλικά μας σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για δύο λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα με υπέροχο μωβ χρώμα.

PAGOTO1

Ετοιμάζουμε τη παγωτομηχανή και τη θέτουμε σε λειτουργία. Αδειάζουμε μέσα της το μείγμα του παγωτού και σε είκοσι λεπτά με μισή ώρα το παγωτό μας θα είναι έτοιμο.

PAGOTO3


Αδειάζουμε το παγωτό σε ένα σκεύος και το τοποθετούμε στη κατάψυξη για μια ώρα για να σφίξει καλά πριν το καταναλώσουμε.

Tips. Ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε να γίνει το παγωτό, μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε τη ποσότητα του ζαχαρούχου γάλακτος. Επίσης, αν το παγωτό προορίζεται για ενήλικες μπορείτε να προσθέσετε 3-4 σφηνάκια λικέρ κεράσι ή βύσσινο.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved