«Παράλληλες Τροχιές», στη μνήμη του Σπύρου! (εικόνες και βίντεο)

Οι «Παράλληλες Τροχιές» είναι η πρώτη συγγραφική απόπειρα του Κώστα Ραυτόπουλου και παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες από την εκδότρια Ευγενία Κάππου, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού.

«Παράλληλες Τροχιές», στη μνήμη του Σπύρου! (εικόνες και βίντεο)

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του δημιουργήματος του Κώστα Ραυτόπουλου, ήταν αρκετά φορτισμένη συναισθηματικά, καθώς ο συγγραφέας αφιέρωσε το βιβλίο στη μνήμη του γιου του, Σπύρου, ο οποίος έχασε άδικα τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα τον Δεκέμβριο του 2015. Την ιστορία του Σπύρου είχε φέρει στη δημοσιότητα η «Π» στις 22 Δεκεμβρίου 2015, με τους γονείς του να μιλούν για την αγάπη του αδικοχαμένου νέου προς τον Παναθηναϊκό, αλλά και να στέλνουν παράλληλα ένα μήνυμα για τις ζωές που φεύγουν τόσο άδοξα στην άσφαλτο.

01

Ο συγγραφέας Κώστας Ραυτόπουλος, αφού ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του γιού του Σπύρου, μίλησε για τη νέα σελίδα στη ζωή του και μεταξύ άλλων τόνισε: «Η ιστορία που ξετυλίγεται μέσα στο βιβλίο το οποίο παρουσιάζουμε, αφορά τέσσερις νέους που γεννιούνται, μεγαλώνουν, αγαπούν και αγαπιούνται, σπουδάζουν, εργάζονται, δημιουργούν, ξεπερνούν τα όριά τους στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης».

08

Ο συγγραφέας κάλεσε στο βήμα και τη σύζυγό του Μαριάνθη Καφέτζη - Ραυτοπούλου, υποψήφια Βουλευτή Β' Αθηνών και μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, η οποία μίλησε για την έκπληξη που γνώρισε όλη η οικογένεια όταν ξαφνικά ο Κώστας εμφανίστηκε στο σπίτι κρατώντας στα χέρια του το χειρόγραφο του πονήματός του. Κάθε μέλος της οικογένειας ανέλαβε τότε να καθαρογράψει στο computer τα κεφάλαια του βιβλίου.

05

Αποσπάσματα διάβασαν οι δυο δημοφιλείς ηθοποιοί, Ελένη Φιλίνη και Μιχάλης Μαρκάτης, ενώ τη βραδιά παρουσίασης μετέτρεψαν σε θαυμάσιο καλλιτεχνικό γεγονός ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου και η ερμηνεύτρια Κορίνα Λεγάκη που τραγούδησε το υπέροχο Μικρή Πατρίδα. Τέλος, η αντιδήμαρχος του Παπάγου-Χολαργού και Σολίστ κυρία Μιμή Ρουφογάλη, έπαιξε στο πιάνο μερικά από τα τραγούδια που αναφέρονται στο βιβλίο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, ο πρώην Υπουργός Ανδρέας Ζαΐμης, ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ, ο Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, ο πρώην Δήμαρχος Ψυχικού Δημήτριος Μαναό, καθώς και από τον ακαδημαϊκό χώρο Καθηγητές Πανεπιστημίου και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

12

{youtube}kropReOmMXE{/youtube}

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παρακάτω gallery

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved