Κριτσίνια με ελαιόλαδο και ρίγανη από τον Γιώργο Γεράρδο!

Τα κριτσίνια για εμένα είναι ένα πολύ αγαπημένο σνακ, σκέτα, σαν ντιπ αλλά και σαν συστατικό για μια ωραία σαλάτα. Μπορούμε να τα βρούμε πολύ εύκολα σε φούρνους και σουπερ μάρκετ αλλά πραγματικά αξίζει να τα φτιάξετε στο σπίτι από πολλές απόψεις. Είναι πολύ οικονομικά, φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα με αγνά υλικά ενώ είναι και μια ιδανική συνταγή για να σας βοηθήσουν τα παιδιά στο πλάσιμο τους.

Κριτσίνια με ελαιόλαδο και ρίγανη από τον Γιώργο Γεράρδο!

Σήμερα σας προτείνω μια συνταγή για κριτσίνια με ελαιόλαδο και ρίγανη. Με αυτή τη συνταγή σαν βάση σας προτείνω να πειραματιστείτε. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τυρί στη ζύμη, ηλιόσπορους ή ακόμα να αντικαταστήσετε το νερό με ¾ κούπας αλεσμένο σπανάκι. Για ευκολία και ταχύτητα ετοιμάζω τη ζύμη στη κουζινομηχανή Sense Chef της Kenwood, αλλά εσείς μπορείτε να τη φτιάξετε και στο χέρι μέσα σε μια λεκάνη.

Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κούπας ελαιόλαδο
½ κούπα νερό
2κγ ζάχαρη
1κγ αλάτι
1κγ ρίγανη
1/2κγ Baking powder

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στρώνουμε δυο λαμαρίνες φούρνου με λαδόκολλα και προσαρμόζουμε τον αναδευτήρα ‘Κ’ στη κουζινομηχανή Sense Chef της Kenwood.

KRITSINIA1

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.

KRITSINIA3
KRITSINIA2

Πλάθουμε με τα χέρια μας και μαζί με τα παιδιά μπαστουνάκια ζύμης με ίδιο πάχους και τα τοποθετούμε στις λαδόκολλες.

KRITSINIA4
KRITSINIA5

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

KRITSINIA6

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved