Φτιάξτε την πιο πρωτότυπη χειροποίητη τσάντα του καλοκαιριού με σουπλά!

Μετά από ένα πολύ δύσκολο χειμώνα καλείστε να ανακαλύψετε όλα όσα θα σας φτιάξουν τη διάθεση αυτό το καλοκαίρι. Και τι θα σας φτιάξει τη διάθεση; Η ανανέωση της γκαρνταρόμπας σας φυσικά!

Φτιάξτε την πιο πρωτότυπη χειροποίητη τσάντα του καλοκαιριού με σουπλά!

Προμηθευτείτε τα κατάλληλα υλικά και ελάτε να φτιάξουμε μια χειροποίητη τσάντα από ένα υλικό έκπληξη. Σουπλά!

Yλικά
-2 στρογγυλά σουπλά
-καρφίτσες, ψαλίδι
-θερμόκολλα
-1 ονειροπαγίδα (φέτος είναι πολύ της μόδας και θα τις βρείτε πολύ εύκολα στην αγορά)
-1 μέτρο σχοινί

Εκτέλεση
Η διαδικασία είναι πολύ απλή.

564564564564

Γαζώστε περιμετρικά τα σουπλά μεταξύ τους αφήνοντας το άνοιγμα στο πάνω μέρος της τσάντας (περίπου το 1/3 του κύκλου) και στερεώνοντας με πετονιά ένα σχοινί για λουρί.

4634634erye5764574

Κολλήστε στο κέντρο της τσάντας με θερμόκολλα μια ονειροπαγίδα που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη σπιτιού ή υλικά συσκευασίας η οποία είναι πολύ της μόδας φέτος.

546456346456456

Αρχικά ονειροπαγίδες κατασκεύασαν οι Ινδιάνοι Τσιπέουα (αλλιώς Οτζίμπουε). Τις κατασκεύαζαν πλέκοντας σε δίχτυ κλωστές από νεύρα μέσα σε στεφάνια από ξύλο ιτιάς, με μια πλέξη που θύμιζε ιστό αράχνης. Συνήθως τις διακοσμούσαν με χάντρες και φτερά. Μετά τις κρεμούσαν πάνω από τα κρεβάτια των παιδιών, για να τα προστατέψουν από τα κακά όνειρα.

Υποτίθεται ότι μόνο τα καλά όνειρα μπορούσαν να περάσουν από την κεντρική τρύπα της ονειροπαγίδας, ενώ τα κακά σκάλωναν και έμεναν παγιδευμένα. Στη συνέχεια, τα παγιδευμένα κακά όνειρα θα διαλύονταν με το πρώτο φως της αυγής.

Καλή επιτυχία!


Φιλίππα Κατσαρού
Αρχιτέκτων-Διακοσμήτρια
email: filippart_@hotmail.com
6978-239273

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved