Μείγμα μπαχαρικών BBQ και χοιρινή τηγανιά από τον Γιώργο Γεράρδο!

Τώρα που καλοκαιριάζει πολλοί από εμάς ανάβουμε την υπαίθρια ψησταριά και μαγειρεύουμε για την οικογένεια και τους φίλους μας νοστιμιές στα κάρβουνα.

Μείγμα μπαχαρικών BBQ και χοιρινή τηγανιά από τον Γιώργο Γεράρδο!

Σήμερα θα σας δείξω μια συνταγή για ένα αρωματικό μείγμα μπαχαρικών που θα νοστιμίσει κάθε ψητό κρέας ή πουλερικό και δίνει καπνιστή γεύση όπως και να ψήσετε το κρεατικό σας, στο κάρβουνα, στο γκριλ ή το τηγάνι. Ετοιμάζω το μείγμα στο multi mayo της Kenwood γιατί μου αρέσει να χρησιμοποιώ και ολόκληρα μπαχαρικά που δίνουν μια υπέροχη φρέσκια γεύση.

Σήμερα θα ψήσω χοιρινή τηγανιά που τη χτυπάω για να γίνει μικρά μπριζολάκια, αλλά εσείς μπορείτε να δοκιμάσετε το μείγμα μπαχαρικών σε αρνάκι, κοτόπουλο ή και μοσχάρι. Φυσικά αυτή είναι η συνταγή-βάση και μπορείτε να πειραματιστείτε με τα αρώματα που σας αρέσουν. Για παράδειγμα μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι μπούκουβο, θυμάρι ή να αυξομειώσετε τις αναλογίες που σας δίνω.

Για το χοιρινό
¾ κιλού χοιρινή τηγανιά
2 κς παρθένο ελαιόλαδο

Για το μείγμα μπαχαρικών
2κς καστανή ζάχαρη
2κς καπνιστή γλυκιά πάπρικα
1κς αλάτι
1κς αποξηραμένο κρεμμύδι
1κς αποξηραμένο σκόρδο
1κγ ξερή ρίγανη
10-15 σπόρους πιπεριού
5 μπαχάρια
1/2κγ κανέλα
1/2κγ κύμινο

Τρόπος παρασκευής
Χτυπάμε με ένα γουδί ή πλάστη τα κομμάτια κρέατος για να πλατύνουν και να γίνουν πολύ λεπτά μπριζολάκια.

MPAXARIKA2


Τοποθετούμε όλα τα μπαχαρικά στον κάδο του multi mayo της Kenwood και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για δυο λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά το πιπέρι και το μπαχάρι.

MPAXARIKA1


Ρίχνουμε 2 κς από το μείγμα στο χοιρινό και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε αφήνουμε να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για μισή με μια ώρα.

MPAXARIKA3


Διατηρούμε το υπόλοιπο μείγμα σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά για 2-3 μήνες στο ντουλάπι με τα μπαχαρικά

MPAXARIKA4


Ζεσταίνουμε καλά τη σχάρα μας, το γκριλ ή ένα τηγάνι με ραβδώσεις, περιχύνουμε το λάδι στα μπριζολάκια και ανακατεύουμε καλά.

MPAXARIKA5


Ψήνουμε το κρέας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή 5-6 αν είναι πιο χοντρό μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να μαγειρευτεί.

MPAXARIKA6


Σερβίρουμε αμέσως ιδανικά με μια δροσερή ντοματοσαλάτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved