Κοτόπουλο στο φούρνο με φρέσκια σάλτσα μάραθου από τον Γιώργο Γεράρδο!

Τώρα την άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για μάραθο, ένα υπέροχο μυρωδικό που κατά τη γνώμη μου δεν το χρησιμοποιούμε αρκετά.

Κοτόπουλο στο φούρνο με φρέσκια σάλτσα μάραθου από τον Γιώργο Γεράρδο!

Ταιριάζει με ψάρι ,με αρνάκι αλλά σήμερα θα σας φτιάξω μια γρήγορη και εύκολη συνταγή με κοτόπουλο και η φρέσκια σάλτσα μυρωδικών δίνει στο πιάτο μια υπέροχη γεύση. Το πιάτο αυτό ετοιμάζεται γρήγορα, χωρίς κόπο, είναι υγιεινό και ιδανικό για μεσημεριανό. Με το multi-mayo της Kenwood ετοιμάζω τη σάλτσα που μπορείτε να σερβίρετε και σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό σε άλλα ψητά!

Υλικά
6 μπουτάκια κοτόπουλο (κοπανάκια)
2κγ μουστάρδα τύπου Ντιζόν
½ κγ ρίγανη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα:
½ μάτσο μάραθο
½ μάτσο μαϊντανό
1 ώριμη ντομάτα
1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί
1 λεμόνι, χυμό
3-4 κς παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Χαράζουμε το κοτόπουλο για να ψηθεί πιο γρήγορα αλλά και να πάει η γεύση παντού.

kotopoulo1


Σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε το κοτόπουλο, τη μουστάρδα τη ρίγανη, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό και ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.

kotopoulo6


Στο μισό χρόνο, γυρίζουμε το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά.
Για τη σάλτσα, απλά τοποθετούμε όλα τα υλικά στο Multi mayo της Kenwood και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σχεδόν ομοιόμορφη αλοιφή.

kotopoulo3
kotopoulo5

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved