Τρουφάκια σοκολάτας με πέντε μόνο υλικά και ότι μας περίσσεψε από το Πάσχα από τον Γιώργο Γεράρδο

Το Πάσχα πέρασε και ελπίζω να περάσατε όμορφα και να ξεκουραστήκατε!

Τρουφάκια σοκολάτας με πέντε μόνο υλικά και ότι μας περίσσεψε από το Πάσχα από τον Γιώργο Γεράρδο

Πάντα αυτή τη περίοδο μου αρέσει να φτιάχνω συνταγές με ότι μου περίσσεψε από τις γιορτές αφού πάντα μένουν φαγητά και γλυκά και είναι «αμαρτία» να τα πετάμε.

Σήμερα θα ετοιμάσουμε μαζί βήμα βήμα υπέροχα τρουφάκια σοκολάτας που φτιάχνονται με πέντε μόνο υλικά. Μάλιστα χρησιμοποιώ πασχαλινό τσουρέκι και σοκολάτα από τα αβγά που δεν καταναλώθηκαν! Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή μπορείτε να πειραματιστείτε προσθέτοντας λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή μπράντι αν τα προορίζετε να ενήλικες.

Υλικά
200γρ τσουρέκι
100γρ σοκολάτα από πασχαλινό αβγό
100γρ τυρί κρέμα
50γρ ζάχαρη
2-3 κς κακάο

Τρόπος παρασκευής

Τρίβουμε καλά το τσουρέκι μαζί με τη ζάχαρη με το multi της Kenwood.

tsoureki2


Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε στη σοκολάτα το τυρί κρέμα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά μας.

tsoureki3


Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το τριμμένο τσουρέκι με τη ζάχαρη και το μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη που θα είναι σε τρίμματα.

tsoureki5


Με τα χέρια μας πλάθουμε μπαλάκια ενώ με τη θερμοκρασία του σώματος μας, το μείγμα θα δέσει καλά.

tsoureki6


Σε ένα μεγάλο πιάτο κοσκινίζουμε το κακάο και κυλάμε σε αυτό τα τρουφάκια μας ώστε να καλυφθούν από κακάο.

tsoureki7


Αυτά τα τρουφάκια τρώγονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου αλλά διατηρούνται για μια εβδομάδα στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved