Φτιάξτε μόνη σας κολιέ από σχοινί!

Όπως καταλάβατε η διάθεσή μου είναι άκρως καλοκαιρινή. Με αφορμή το καθιερωμένο ξεκαθάρισμα της ντουλάπας σας λόγω αλλαγής εποχής μοιραία θα σκέφτεστε και την ανανέωση της γκαρνταρόμπας σας. Mπορεί να είναι λίγο νωρίς ακόμη αλλά θα ήθελα να βάλω λίγο κι εσάς σε καλοκαιρινό mood.

Φτιάξτε μόνη σας κολιέ από σχοινί!

Στολίστε τον λαιμό σας με ένα άκρως εντυπωσιακό κόσμημα που έχετε φτιάξει οι ίδιες. Με λίγο σχοινί στο φυσικό χρώμα και έναν γυάλινο αστερία δημιουργήστε ένα κολιέ που κάλλιστα θα μπορούσε να κοσμήσει μία βιτρίνα ή μία σελίδα περιοδικού. Συνδυάστε το με ένα ανάλαφρο καλοκαιρινό φόρεμα στα ίδια χρώματα και ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες. Συμπληρώστε με ένα ασορτί βραχιόλι και είστε έτοιμες για μια μοναδική εμφάνιση...!

Υλικά
60 εκ. σχοινί στο φυσικό χρώμα (φροντίστε να είναι βαμβακερό για να μη σας τσιμπάει).
1 m σπάγκο στο φυσικό χρώμα
2 γυάλινοι αστερίες ή αχιβάδες
4 μικρές γυάλινες χρωματιστές χάντρες
Βελόνα, κλωστή, ψαλίδι

Πώς θα το φτιάξετε:

sxoini4


Κόβετε 40 εκ. από το σχοινί (το υπόλοιπο το κρατάτε για το βραχιόλι)
Στη μία του άκρη κάνετε έναν πολύ σφιχτό κόμπο.

sxoini5


Παίρνετε την άλλη του άκρη, διπλώνετε το σχοινί και κάνετε ένα κόμπο λίγο πιο πάνω από τη μέση. Στη διπλωμένη άκρη κάνετε μία θηλιά τόση όση χρειάζεται για να περάσει ο κόμπος από την άλλη άκρη του σχοινιού και στερεώνετε με σπάγκο τον οποίο θα γυρίσετε τουλάχιστον 7 φορές και δένετε. Αυτό το κάνουμε για να δημιουργήσουμε το κούμπωμα του κολιέ. Στις άκρες του σπάγκου που δέσαμε περνάμε από μία γυάλινη χάντρα και δένουμε κόμπο.

sxoini6

Παίρνουμε ένα κομμάτι σπάγκο, πιάνουμε τα δυο σχοινιά στη μέση του κολιέ δένουμε και γυρίζουμε τουλάχιστον 7 φορές, κόβουμε τις άκρες του σπάγκου που περισσεύουν.

sxoini8

Δένουμε κόμπο και με τις δυο άκρες του σπάγκου φτιάχνουμε μία θηλιά. Κόβουμε τις άκρες του σπάγκου που περισσεύουν .
Περνάμε κλωστή από την τρύπα της γυάλινης αχιβάδας με τη βελόνα και φτιάχνουμε μία θηλιά την οποία περνάμε μέσα από τη θηλιά που έχουμε φτιάξει στη μέση του κολιέ.

sxoini9

Παίρνουμε ένα κομμάτι σπάγκο, πιάνουμε τα δυο σχοινιά που βρίσκονται στο ίδιο ύψος με τον κόμπο στην άλλη πλευρά του σχοινιού, δένουμε και γυρνάμε τουλάχιστον 7 φορές, δένουμε σφιχτά και κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν.

sxoini7

Το κολιέ σας είναι έτοιμο!

sxoini10

Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για να φτιάξετε το βραχιόλι.

sxoini1

Φιλίππα Κατσαρού
Αρχιτέκτων-Διακοσμήτρια
email: filippart_@hotmail.com
6978-239273

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved