Μαγειρίτσα για παιδιά με κοτόπουλο, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Η μαγειρίτσα είναι το πιο κλασικό φαγητό για το βράδυ της Ανάστασης, αλλά φυσικά δεν αρέσει στα περισσότερα παιδιά! Θυμάμαι σαν παιδί το μαρτύριο για να δοκιμάσω αυτό το φαγητό που με αγάπη ετοίμαζε η μητέρα ή η γιαγιά μου αλλά με αηδίαζε η μυρωδιά της συκωταριάς.

Μαγειρίτσα για παιδιά με κοτόπουλο, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Σήμερα θέλω να φτιάξουμε μαζί μια λίγο διαφορετική μαγειρίτσα με κοτόπουλο. Στη γεύση μοιάζει πολύ με τη κλασική συνταγή αλλά χωρίς την έντονη μυρωδιά. Είναι μια ιδανική λύση για παιδιά που δεν τρώνε τη μαγειρίτσα και σας προτείνω να τους παρουσιάσετε αυτό το πιάτο με διαφορετικό όνομα. Πολύ συχνά τα παιδιά μένουν στο όνομα ενός φαγητού που δεν τους αρέσει και δεν το δοκιμάζουν ακόμα και αν είναι φτιαγμένο με άλλο τρόπο.

Αυτές οι αναλογίες μπορούν φυσικά να χρησιμοποιηθούν και για μαγειρίτσα με συκωταριά και ένα καλό tip είναι ότι η χρήση corn flour βοηθά στο να μη μας ‘κόψει’ το αβγολέμονο!

Υλικά
½ κιλό φιλέτο κοτόπουλο
1 μαρούλι
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1 μάτσο άνηθο
1 αβγό
1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
1 ½ κγ corn flour
5κς παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε σε μπουκιές το κοτόπουλο. Πλένουμε καλά τα λαχανικά, χοντροκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μαρούλι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο.

 890 78907

Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε για 4-5 λεπτά το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο και αρκετό αλάτι.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ξύσμα λεμονιού και σοτάρουμε για άλλα 6-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το κρέας.

 68906y7806

Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το μαρούλι τον άνηθο, ένα ποτήρι νερό, πιπέρι και μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε τη κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

 689067806708

Χωρίζουμε το αβγό, χτυπάμε με το k-mix της Kenwood το ασπράδι σε μαρέγκα και χωριστά χτυπάμε τον κρόκο με το χυμό λεμονιού και το corn flour για 1-2 λεπτά.

 09 0563465

Ενώνουμε το ασπράδι με τον κρόκο και ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε μια κούπα από τα υγρά του φαγητού.

 789 08790

Τέλος, κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε το αβγολέμονο και με πολύ απαλές κινήσεις ανακατεύουμε. Η θερμοκρασία της κατσαρόλας θα μαγειρέψει το αβγό και θα δέσει τη σάλτσα χωρίς να κόψει το αβγολέμονο.

 6890 789 789

Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία και καλή Ανάσταση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved