Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά σας, κούκλες για κουκλοθέατρο από φίλτρα καφέ!

Η δουλειά μια μαμάς δεν τελειώνει ποτέ. Κάθε μέρα, θα πρέπει να περνάει χρόνο με το παιδί της και να κάνει διασκεδαστικά πράγματα μαζί του, για να τη νιώθει κοντά του και για να νιώθει ότι έχει το ενδιαφέρον της στραμμένο σε εκείνο και όχι στις δουλειές του σπιτιού ή την οθόνη του κινητού της τηλεφώνου ή του υπολογιστή.

Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά σας, κούκλες για κουκλοθέατρο από φίλτρα καφέ!

Αν λοιπόν, ψάχνετε ωραίες ιδέες για να περάσετε τα απογεύματα με τα παιδιά σας και όχι μόνο, η παρακάτω χειροτεχνία θα σας ενθουσιάσει. Φτιάξτε φιγούρες για κουκλοθέατρο, χρησιμοποιώντας φίλτρα καφέ και περάστε πολύ χρόνο τόσο για να τις φτιάξετε μαζί με το/τα παιδί/α σας όσο και για να δημιουργήσετε τη δική σας παιδική παράσταση.

Υλικά:
Φίλτρα καφέ (τόσα όσες και οι κούκλες που θα φτιάξετε)
Μαρκαδόρους
πλαστικά ματάκια
Κόλλα
Μαλλάκι πλεξίματος (προαιρετικά)
Χαρτόνια (προαιρετικά)΄
Λευκές κόλλες Α4
Ψαλίδι

Εκτέλεση:
Πάρτε τα φίλτρα καφέ και κόψτε τα στο πλάι και την κορυφή όπως και στην εικόνα, ώστε να δημιουργηθούν τρία ανοίγματα.

13010011 1076488535728427 1914086565 o


Αν δεν έχετε πολύχρωμα χαρτόνια για να κόψετε τα κεφάλια ή τα μαλλιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκές κόλλες Α4 που θα χρωματίσουν τα παιδιά σας.
Επιλέξτε τον χαρακτήρα που θα φτιάξετε, κόψτε ένα στρογγυλό κομμάτι χαρτί, κολλήστε τα ματάκια και αφήστε το παιδί σας να σχεδιάσει τη μύτη και το στόμα.
Κόψτε ένα άλλο χαρτί και φτιάξτε τα μαλλιά που θέλετε να έχει η κούκλα σας ή φτιάξτε ένα καπέλο. Για μαλλιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαλλάκι πλεξίματος.

13009978 1076488565728424 403769991 o


Αφού τα κολλήσετε, πείτε στο μικρό σας να σχεδιάσει το φόρεμα-ρούχα της κούκλας σας, που δεν είναι άλλα από το φίλτρο του καφέ.
Αφού είναι όλα έτοιμα, κολλήστε το κεφάλι επάνω στο φίλτρο του καφέ.

Η κούκλα σας για κουκλοθέατρο είναι έτοιμη. Πείτε στο μικρό να φορέσει σαν γάντι το φίλτρο, και έτσι ο αντίχειρας και το μικρό του δαχτυλάκι θα είναι τα χεράκια της κούκλας.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved