Κέικ λεμόνι χωρίς αβγά και βούτυρο από τον Γιώργο Γεράρδο!

Σχεδόν κάθε χρόνο, κατά τη περίοδο της σαρακοστής φτιάχνω αυτό το κέικ αρωματισμένο με λεμόνι και πραγματικά έχει γίνει θεσμός.

Κέικ λεμόνι χωρίς αβγά και βούτυρο από τον Γιώργο Γεράρδο!

Κάθε Πάσχα πάμε στο χωριό και είμαστε τυχεροί που έχουμε μερικές λεμονιές. Έτσι λοιπόν κόβω μερικά λεμόνια και ετοιμάζω αυτό το γλύκισμα για κέρασμα αλλά και για πρωινό. Φτιάχνεται εύκολα, γρήγορα, με λίγα υλικά και εκτός από νηστίσιμο είναι φυσικά vegan.

Πραγματικά αξίζει, δοκιμάστε το!

Υλικά

2 κούπες αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
¾ κούπας ηλιέλαιο
½ κούπα νερό
1 μεγάλο λεμόνι ή 2 μικρά, χυμό και ξύσμα
2 κγ baking powder
1 βανίλια

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

KEIKLEMONI1


Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ K-mix της Kenwood τη ζάχαρη με το λάδι, το νερό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

KEIKLEMONI
KEIKLEMONI3

Προσθέτουμε το αλεύρι, το Baking Powder, τη βανίλια και ανακατεύουμε με το μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

KEIKLEMONI4


Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ, στρώνουμε τη μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Δοκιμάζουμε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ, αν βγει καθαρή το κέικ μας είναι έτοιμο.

KEIKLEMONI5
FINALKEIKLEMONI


Αφήνουμε τα παγώσει, βγάζουμε από τη φόρμα και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved