«Μα... τι μου συμβαίνει;», ένα βιβλίο θησαυρός για τους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να είναι ενημερωμένα!

Η κόρη μου σε λίγες μέρες θα γίνει έξι ετών και ήδη έχει αρχίσει να με ρωτά για το σώμα της, γιατί διαφέρει από το σώμα των αγοριών, καθώς και γιατί εγώ έχω περίοδο ενώ αυτή όχι.

«Μα... τι μου συμβαίνει;», ένα βιβλίο θησαυρός για τους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να είναι ενημερωμένα!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Αν και δεν ήξερα πώς να αντιμετωπίσω όλες αυτές τις ερωτήσεις, που μου φαινόντουσαν βουνό, έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο «Μα... τι μου συμβαίνει», της Τζάκι Μπέιλι από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

1276

Αν και μικρή μέσα από τις εικόνες και το απλό κείμενο που τις συνοδεύει, κατάλαβε πολλά για το τι συμβαίνει στο γυναικείο σώμα και τι στο ανδρικό. Η αλήθεια είναι πως φοβόμουν να ανοίξω τόσο νωρίς αυτή τη συζήτηση μαζί της, αλλά τα παιδιά είναι απρόβλεπτα και ποτέ δεν μπορείς να είσαι προετοιμασμένος. Αυτός είναι και ο λόγος που ένας γονιός πρέπει να είναι ενήμερος πριν έρθουν οι άβολες ερωτήσεις.

12755

Το συγκεκριμένο βιβλίο εκτός από τις χαρούμενες εικόνες και τα πολλά χρώματα, μεταξύ άλλων δίνει απαντήσεις σε όλες εκείνες τις αμήχανες ερωτήσεις για τις αλλαγές που παρατηρεί ένα παιδί στο σώμα του και στην ψυχολογική του διάθεση κατά την προεφηβεία και την εφηβεία, όπως «Τι είναι η εφηβεία; Πότε και πώς αρχίζει; Τι αλλάζει στο σώμα; Τι σημαίνει ανάπτυξη; Τι είναι οι ορμόνες; Πώς νιώθει; Γιατί έχει κόντρες με την οικογένειά του; Τι αλλάζει στις σχέσεις του με τους άλλους; Πώς ανακαλύπτει τα ερωτικά συναισθήματα; Πώς θα είναι ασφαλές; Τι σημαίνει παρενόχληση; Πώς θα είναι υγιές και ευτυχισμένο;»

1277297

Αν ψάχνετε και εσείς κάποιο βιβλίο ανάπτυξης και σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, αυτό θα πρέπει να είναι η επιλογή σας. Μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή όπως εγώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved