Λικέρ φράουλας. Η μυστική συνταγή της επιτυχίας

Αποτελούν χαρακτηριστικό κέντημα στο μαντίλι της Δυσδαιμόνας στον Oθέλλο, έχουν γίνει ταινία από τον Ingmar Bergman («Άγριες Φράουλες») και στο Βέλγιο υπάρχει μουσείο αφιερωμένο σε αυτές.

Λικέρ φράουλας. Η μυστική συνταγή της επιτυχίας

Παραπέμπουν σε στιγμές απόλαυσης, έχουν το χρώμα του πάθους και θυμίζουν καρδιά. Το άρωμά τους είναι χαρακτηριστικό και χρησιμοποιείται συχνά στην παρασκευή αρωμάτων και καλλυντικών. Είναι γλυκές και ζουμερές, τρώγονται σκέτες, με ζάχαρη, γιαούρτι ή σαντιγί, και φυσικά συνδυάζονται τέλεια με σοκολάτα ή ένα ποτήρι σαμπάνια.

Φτιάξτε εκπληκτική μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού ή ένα απολαυστικό αρωματικό λικέρ που κρατάει στο ψυγείο για πολλούς μήνες. Εντρυφήστε, λοιπόν, στα μυστικά του καρπού του πάθους και γευτείτε όσα έχει να σας προσφέρει. Αυτή τη φορά θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτικό λικέρ φράουλα. Σας προτείνω να τοποθετήσετε το λικέρ σε όμορφα γυάλινα μπουκάλια βάζοντας μια «φραουλένια» πινελιά στο λαιμό του μπουκαλιού!

KOYTI

Μπορείτε ακόμη να φυτέψετε μια μικρή φραουλιά σε ένα ξύλινο κουτί. Σε ένα γυάλινο βαζάκι βάλτε σοκολατάκια με γέμιση μαρμελάδα φράουλα και σε ένα μικρό μπουκαλάκι βάλτε το αρωματικό λικέρ φράουλας που φτιάξατε με τα χεράκια σας. Τοποθετήστε το βαζάκι με τα σοκολατάκια και το μπουκαλάκι με το λικέρ μέσα στο κουτί που φυτέψατε τη φραουλιά και κάντε ένα υπέροχο δώρο στους αγαπημένους σας!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για αυτό το υπέροχο δροσιστικό και αρωματικό λικέρ είναι:

FRAOULES

1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
750 ml βότκα (ή ρούμι ή τσίπουρο)
4-5 φύλλα φρέσκιας μέντας

Καθαρίστε και κόψτε τις φράουλες στη μέση. Βάλτε τις μέσα σε ένα μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε τις στο ψυγείο για 48 ώρες. Βγάλτε τις φράουλες από το ψυγείο και προσθέστε τη βότκα. Σκεπάστε πάλι το μπολ με τη μεμβράνη και αφήστε άλλες 48 ώρες στο ψυγείο. Σουρώστε τις φράουλες περνώντας τις από διπλό τουλπάνι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τούλι που μπορεί να έχετε από κάποια μπομπονιέρα) φροντίζοντας να μη μείνουν στερεά κατάλοιπα στο λικέρ και βάλτε τα σε καθαρά αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια. Σερβίρετε με τριμμένο πάγο και ένα φρέσκο φυλλαράκι μέντας. Αντικαταστήστε τη βότκα με ρούμι ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο αν ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σας. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο απολαυστικό.

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

Φιλίππα Κατσαρού
Αρχιτέκτων-Διακοσμήτρια
email: filippart_@hotmail.com
6978-239273

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved