Despoina’s little stories: «Υπάρχει η τέλεια μαμά; 10 θανάσιμα λάθη των μαμάδων»

Αν είστε μαμά οποιαδήποτε ηλικίας, αποκλείεται να μην έχετε αναρωτηθεί έστω και μία φορά στη ζωή σας αν είστε καλή μαμά.

Δέσποινα Καμπούρη
Despoina’s little stories: «Υπάρχει η τέλεια μαμά; 10 θανάσιμα λάθη των μαμάδων»

Νομίζω πως όλες οι μαμάδες λίγο ως πολύ, είναι ενοχικές σε κάποιες φάσεις της ζωής τους για το πώς μεγαλώνουν τα παιδιά τους, για το αν είναι σωστές οι αρχές που τους δίνουν, ή οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν για το οτιδήποτε αφορά την εξέλιξή τους (τιμωρίες, ανάπτυξη, λέγειν, γενική συμπεριφορά).

Απ’ την άλλη, όσα ενημερωτικά βιβλία κι αν διαβάσεις, όσους παιδοψυχολόγους κι αν συμβουλευτείς, το μητρικό σου ένστικτο συνήθως υπερισχύει όλων. Ποιος σου λέει όμως ότι το δικό σου ένστικτο και τα δικά σου βιώματα είναι τα σωστά και τα ενδεδειγμένα ώστε να μην τραυματίσεις άθελά σου μία παιδική ψυχή; Και σε τελική ανάλυση μπορείς εσύ να εγγυηθείς ότι ο τρόπος που μεγάλωσες και τα ερεθίσματα που πήρες από τους δικούς σου γονείς είναι τα σωστά ώστε να τα μεταδώσεις και στα παιδιά σου;

Πολλές σκέψεις στο μυαλό όλων των μαμάδων...

Σερφάροντας στο internet έπεσα πάνω σε αυτές τις φωτογραφίες που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και σκέφτηκα να σας τις δείξω κι εσάς. Σε αυτές τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες αποτυπώνονται κάποια συνήθη λάθη που κάνουν πολλές μαμάδες με τα παιδιά τους. Χωρίς να «μιλούν» τα λένε όλα!

Δείτε τις και αποφύγετε κι εσείς να κάνετε τα ίδια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved