Ο Karate Kid υπάρχει και είναι μόλις 8 χρονών!

Ποιός είπε οτι ο Karate Kid είναι δημιούργημα μόνο της φαντασίας των σεναριογράφων της ομόνυμης ταινίας; Ένα οκτάχρονο αγόρι από την πόλη Marlow της Αγγλίας δημιούργησε νέο ρεκόρ για την χώρα του αφού κατάφερε να κατακτήσει μαύρη ζώνη στο Shotokan Karate και να γίνει ο μικρότερος αθλητής του καράτε που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Ο Karate Kid υπάρχει και είναι μόλις 8 χρονών!

O Raife Foulkes κέρδισε το πρώτο του Dan μετά από 4 χρόνια που ασχολείται με το καράτε.Ο προπονητής της σχολής του στο Marlow Sensei, Gursharan Sahota, αναφέρει : «O Raife βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και θα μπορούσε ακόμα και να διδάξει καράτε σε μία τάξη για ενήλικες».

«Έχει δουλέψει πολύ σκληρά και έχει μάθει πολλά για την αυτοπειθαρχία αλλά και τον αυτοσεβασμό – όποιος τον γνωρίζει μένει έκπληκτος από θαυμασμό».Αλλά ο νεαρός έχει ακόμα ένα παραπάνω κίνητρο για να μάθει γρήγορα αυτή την τέχνη – να νικήσει τον αδερφό του στις ζώνες.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Rees Foulkes είναι τώρα 12 χρονών αλλά απέκτησε την δική του μαύρη ζώνη όταν ήταν 10 χρονών, καθώς και 11χρονη αδερφή τους Fabrianne ετοιμάζεται να αποκτήσει την δική της τον Μάιο.

Είναι λοιπόν μια ολόκληρη οικογένεια από «Karate Kids», αλλά ο πατέρας τους Adrian πιστεύει ότι τα παιδιά κερδίζουν πολλά παραπάνω από το άθλημα αυτό ανεξάρτητα από το χρώμα της ζώνης τους.

Και λέει χαρακτηριστικά: «Σαν οικογένεια πιστεύουμε ότι το καράτε προσφέρει στα παιδιά μας πειθαρχία και τα διδάσκει πάνω απ 'όλα την σημασία του σεβασμού. Πιστεύω ότι είναι ένα αναζωογονητικό άθλημα και μαθαίνει στα παιδιά μας να σέβονται πάνω απ' όλα τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους, όποτε προσφέρει πολλά παραπάνω από το να τους κρατάει σε καλή φόρμα. Πραγματικά θεωρώ ότι οι αρχές που διδάσκει το καράτε προσφέρουν μία καλύτερη ζωή για όλα τα νεαρά παιδιά που ασχολούνται με αυτό».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved