Ρεβιθοκεφτέδες με λαχανικά και ντιπ γιαούρτι από τον Γιώργο Γεράρδο

Πολλοί φίλοι και φίλες μου ζητάνε χορτοφαγικές συνταγές για την οικογένεια τους. Σήμερα θέλω να φτιάξω μαζί σας μια υπέροχη συνταγή για κεφτεδάκια ρεβιθιού με άφθονα λαχανικά που είναι πολύ πιο νόστιμα από τα κλασικά κεφτεδάκια με κρέας!

Ρεβιθοκεφτέδες με λαχανικά και ντιπ γιαούρτι από τον Γιώργο Γεράρδο

Τα ρεβίθια είναι ένα υπέροχο όσπριο που στη χώρα μας το χρησιμοποιούμε κυρίως σε μαγειρευτά φαγητά αλλά σε άλλες κουζίνες, ειδικά της ανατολικής μεσογείου χρησιμοποιείται πιο πολύ και είναι το βασικό συστατικό του Χούμους και των Φαλάφελ.

Το ωραίο με αυτή τη συνταγή είναι ότι δεν χρειάζεται να βράσετε τα ρεβίθια για ώρες, απλά τα μουλιάζετε για μια μέρα ώστε να φουσκώσουν από το νερό. Τα μουλιασμένα και αλεσμένα ρεβίθια μαζί με τα λαχανικά δίνουν μια υπέροχη γεύση στα κεφτεδάκια μας. Σας προτείνω να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και να διατηρήσετε τη ζύμη στη κατάψυξη για όταν τη χρειαστείτε ενώ με την ίδια ζύμη μπορείτε να πλάσετε μπιφτέκια και να τα ψήσετε στο γκριλ.

Υλικά:
200γρ ρεβίθια
400γρ μανιτάρια
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1 αβγό
3 κς τριμμένη φρυγανιά
3 κς παρθένο ελαιόλαδο
2-3 κλαδάκια θυμάρι
200γρ στραγγιστό γιαούρτι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ λεμόνι, ξύσμα

Τρόπος παρασκευής
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό από τη προηγούμενη μέρα.

revithia

Τοποθετούμε τη λάμα-τρίφτη στο K-mix της Kenwood και τρίβουμε όλα τα λαχανικά.

kolokithi

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά σε μέτρια με το μισό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι για 10-12 λεπτά μέχρι να πιουν τα υγρά τους και τα αφήνουμε να παγώσουν λίγο.

tiganirecithia

Τοποθετούμε τις λάμες κοπής στο K-mix της Kenwood και χτυπάμε τα μουλιασμένα ρεβίθια ώστε να γίνουν τρίμματα.
Σε ένα μπολ ανακατευουμε τα λαχανικά, τα ρεβύθια, το αβγό και τη τριμμένη φρυγανιά ώστε να γίνει μια ζύμη. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ωρα ώστε να σφίξει. Πλάθουμε με τα χέρια μας κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.

zimirevithia
keftedesrevithia

Για το ντιπ γιαούρτι απλά ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λεμόνι , τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου με το ντιπ γιαούρτι. Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved