Μηλόπιτα βουτύρου με βρώμη από τον Γιώργο Γεράρδο

Από τότε που ήμουν παιδί, ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά του χειμώνα ήταν η μηλόπιτα. Ακόμα και τώρα, σχεδόν σε κάθε επίσκεψη σε φούρνο ή ζαχαροπλαστείο παίρνω ένα κομμάτι ή και ταψί για να δοκιμάσω!

Μηλόπιτα βουτύρου με βρώμη από τον Γιώργο Γεράρδο

Βέβαια δεν είναι μόνο δικό μου αγαπημένο γλυκό, αλλά ολόκληρου του κόσμου και αντίστοιχα υπάρχουν αμέτρητες εκδοχές και συνταγές. Μπορεί κανείς να φτιάξει ανοιχτή ή σκεπαστή μηλόπιτα, με καραμέλα, ανάποδη, με κρούστα, φύλλο ή ζύμη κέικ. Να είστε σίγουροι ότι έχω δοκιμάσει να φτιάξω σχεδόν όλες τις συνταγές!

Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί μία από τις αγαπημένες μου μηλόπιτες, είναι πεντανόστιμη, εύκολη και περιέχει λίγα υλικά! Η ζύμη μάλιστα ετοιμάζεται σε λίγα δευτερόλεπτα με το multi mayo της Kenwood, ενώ περιέχει και βρώμη που δίνει πολύ ωραία γεύση και ενδιαφέρουσα υφή.
Αν θέλετε, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή με αχλάδια ή και ροδάκινα το καλοκαίρι.

Υλικά

3 κόκκινα μήλα
2 πράσινα μήλα
150γρ ζάχαρη
80γρ αλεύρι
120γρ βούτυρο
100γρ νιφάδες βρώμης
2κγ κανέλα
½ λεμόνι χυμό

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 28-30 εκατοστά. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ανακατεύουμε με το λεμόνι, τη μισή βρώμη, τη μισή κανέλα και 3 κς από τη ζάχαρη.

 69 789 7890 789 789 789


Στρώνουμε το μείγμα μήλων στο ταψί.
Χτυπάμε για λίγο στο multi mayo της Kenwood το αλεύρι, το βούτυρο, την υπόλοιπη ζάχαρη, κανέλα και βρώμη, μέχρι τι μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

 789 789 789 789 789


Απλώνουμε τη ‘τριμμένη’ ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

 789 789 789 789 0789 78 78 78


Σερβίρουμε καλύτερα ζεστή με λίγο παγωτό ή κρέμα γάλακτος.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved