Ριζότο με μπεκάτσες από τα χεράκια μας (εικόνες βήμα-βήμα)

«Μπεκάτσες συνταγή», «Μπεκάτσες με ρύζι», «Συνταγές για κυνήγι», ήταν μόνο μερικές από τις φράσεις που πληκτρολογούσα στο διαδίκτυο για να φτιάξω τις μπεκάτσες που μου έφερε ένας οικογενειακός φίλος κυνηγός!

Ριζότο με μπεκάτσες από τα χεράκια μας (εικόνες βήμα-βήμα)

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Καμία όμως από αυτές δεν με ενθουσίασε. Έτσι το μόνο πράγμα που μου απέμενε να κάνω, ήταν απλά να βάλω το μυαλό μου να δουλέψει ώστε να φτιάξω ένα νόστιμο ριζότο με μπεκάτσες. Και τελικά τη βρήκα!!! Δημιούργησα μία συνταγή και το αποτέλεσμα άφησε άφωνους όλους όσους τη δοκίμασαν.

Αφού λοιπόν ήταν μια επιτυχημένη συνταγή αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σας. Είμαι σίγουρη πώς θα σας αρέσει!

Υλικά
2-4 μεγάλες μπεκάτσες πλυμένες και καθαρισμένες καλά, και κομμένες στη μέση.
1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 σπιτικό ζωμό κοτόπουλο KNORR
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί αρετσίνωτο
χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
Ρύζι για ριζότο

Εκτέλεση
Βάλτε τις μπεκάτσες σε μια κατσαρόλα με νερό, αφήστε τις να πάρουν μία βράση και χύστε το νερό και πλύνετε τις καλά.
Σε μία τηγανοκατσαρόλα απλωτή, βάλτε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε και από τις δύο πλευρές ώστε να πάρουν χρώμα.

12545982 1014744568569491 1545860659 o


Έπειτα ρίξτε το σκόρδο αφήστε το να ροδίσει και σβήστε αρχικά με το λευκό κρασί.

12517027 1014744555236159 50035869 o


Αφού εξατμιστεί ρίξτε το λεμόνι και προσθέστε τον σπιτικό ζωμό.

12562896 1014744515236163 1268648077 o


Βάλτε τόσο νερό όσο μέχρι να σκεπαστούν οι μπεκάτσες.

12545835 1014744461902835 1650276456 o


Αφήστε να βράσει το νερό, αλατοπιπερώστε και σκεπάστε την κατσαρόλα και χαμηλώστε τη φωτιά μέχρι να βράσουν. Αφού δείτε ότι έχουν μαλακώσει και έχουν βράσει καλά, με μια κουτάλα βγάλτε το ζουμί από την κατσαρόλα σε ένα μπολ!

12528405 1014744398569508 589469972 o


Αφήστε λίγο ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέστε το ρύζι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέστε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και περιμένοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναρίξετε. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Ακολουθείτε τη διαδικασία μέχρι το ρύζι να γίνει al dente και μέχρι ο ζωμός να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα.

Αποσύρετε την κατσαρόλα και σερβίρετέ το ζεστό!

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved