Cheesecake φούρνου με γιαούρτι, λευκή σοκολάτα και βύσσινο από τον Γιώργο Γεράρδο

Το cheesecake είναι εδώ και δύο δεκαετίες από τα πιο αγαπημένα γλυκά στη χώρα μας! Η κλασική συνταγή που σχεδόν όλοι μας έχουμε είναι το cheesecake ψυγείου. Σήμερα θέλω να σας δείξω μια άλλη λαχταριστή εκδοχή που βασίζεται στο Νεοϋορκέζο στυλ και ψήνεται στο φούρνο. Είναι σίγουρος ότι θα μπει και αυτή στο ρεπερτόριο σας.

Cheesecake φούρνου με γιαούρτι, λευκή σοκολάτα και βύσσινο από τον Γιώργο Γεράρδο

Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώ αποκλειστικά γιαούρτι για να μειωθούν και λίγο τα λιπαρά του γλυκού. Αν εσείς θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 400 γραμμάρια γιαούρτι και 400 γραμμάρια τυρί κρέμα για πιο πλούσιο αποτέλεσμα. Για να μη λερώνω πολλά σκευή χρησιμοποιώ το μπλέντερ και τον κάδο της Premier Chef της Kenwood, αλλά αν θέλετε μπορείτε να σπάσετε τα μπισκότα στο χέρι ή και χτυπήσετε το μείγμα σε μια λεκάνη με ένα σύρμα.

Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε και με τις γεύσεις που σας αρέσουν. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο γλυκό όπως φράουλα, κεράσι ή περγαμόντο!

Υλικά
250 γρ μπισκότα κακάο
80 γρ βούτυρο
800 γρ στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ λευκή σοκολάτα
100 γρ κρέμα γάλακτος
150 γρ ζάχαρη
70γρ γλυκό βύσσινο
4 αβγά
1 κς αλεύρι
1 βανίλια

Τρόπος Παρασκευής

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ της κουζινομηχανής της Kenwood και λιώνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα που ανοίγει. Πιέζουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.

8567ITU7IY

Χαράζουμε τη βανίλια, με ένα μαχαίρι παίρνουμε τους σπόρους και τους βάζουμε στη φωτιά μαζί με τη κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει καλά η σοκολάτα.

THYRTYURTYU

Θερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Προσαρμόζουμε το σύρμα στη κουζινομηχανή της Kenwood, προσθέτουμε στο κάδο τα αβγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μείγμα σοκολάτας και χτυπάμε σε μέτρια ένταση για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει ένα λείο, βελούδινο μείγμα. Προσθέτουμε τα βύσσινα στραγγισμένα και ανακατεύουμε απαλά.

ERTYUETYUE
ERTHTYE

Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι το cheesecake να φουσκώσει και να πάρει καστανό χρώμα. Αφήνουμε να παγώσει καλά και σερβίρουμε παγωμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου με άχνη, και λίγο σιρόπι από τα βύσσινα!

RTUYETYUEYU

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved