Λικέρ ρόδι! Η πιο γευστική συνταγή για γλυκά Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, είναι γιορτές που κορυφώνονται με το γιορτινό τραπέζι. Ένα τραπέζι με εδέσματα ξεχωριστά, έξω από τα συνηθισμένα. Ένα τραπέζι που ο ήχος από το τσούγκρισμα των ποτηριών και η ευχή στην « υγειά μας» είναι το επισφράγισμα της αγάπης που μας δένει με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Λικέρ ρόδι! Η πιο γευστική συνταγή για γλυκά Χριστούγεννα

Κάντε στους αγαπημένους σας ένα ξεχωριστό δώρο στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Ένα έξυπνο ρόδι-γούρι κι ένα σπιτικό λικέρ . Φτιαγμένα και τα δύο από τα χεράκια σας.

Και μια μικρή συμβουλή: ένα κοκτέιλ πάρτι είναι η πιο ξεκούραστη επιλογή για την οικοδέσποινα.

likerrodi

Υλικά:
1 ½ νεροπότηρο σπόρους ροδιού (3-4 μεγάλα κόκκινα ρόδια)
1 νεροπότηρο τσίπουρο
1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
2 γαρύφαλλα

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα ρόδια και αφαιρούμε τους σπόρους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους του ροδιού, το τσίπουρο, τη ζάχαρη, την κανέλλα, τα γαρίφαλα.

Ανακατεύουμε και από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει τα αφήνουμε 2-3 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για 30 λεπτά. Όταν κρυώσει σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε στην άκρη για 24 ώρες. Μόλις περάσουν οι 24 ώρες βάζουμε σε ένα σουρωτήρι διπλό τουλπάνι (λεπτό ύφασμα) και σουρώνουμε το μίγμα. Βάζουμε το λικέρ σε καθαρά μπουκάλια (αποστειρωμένα) και είναι έτοιμο.

Καλές Γιορτές!

Φιλίππα Κατσαρού
Αρχιτέκτων-Διακοσμήτρια
email: filippart_@hotmail.com
6978-239273

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved