Deco: Μικρό παιδικό δωμάτιο; Έτσι θα εξοικονομήσετε χώρο (εικόνες)

Παιδικό δωμάτιο: Συχνά αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα του μικρού παιδικού δωματίου!

Μάγδα Μαυρίκη
Deco: Μικρό παιδικό δωμάτιο; Έτσι θα εξοικονομήσετε χώρο (εικόνες)

Είτε πρόκειται για δωμάτιο δυο παιδιών, είτε για ένα, όταν το παιδικό δωμάτιο είναι μικρό δυο λύσεις θα μας βοηθήσουν πολύ στην οργάνωση και τη λειτουργικότητα του χώρου!

Σηκώστε από το πάτωμα το κρεβάτι

Έχοντας να κάνουμε με παιδιά, δε χρειάζεται να έχουμε ελεύθερο όλο τον όγκο του δωματίου για να μην το «πνιγούμε». Οι μικρές τους διαστάσεις μας βοηθούν να δημιουργούμε χώρους μικρότερου μεγέθους.

Σηκώνοντας το κρεβάτι κατά 1.20-1.70μ. δημιουργούμε από κάτω του χώρο παιχνιδιού αν το τον αφήσουμε ελεύθερο, αποθηκευτικό χώρο αν δημιουργήσουμε ντουλάπες και ράφια, χώρο μελέτης αν βάλουμε γραφείο ή μικρή βιβλιοθήκη, ή σημείο χαλάρωσης με στρώμα ή μαξιλάρες. Είναι ένας τρόπος να δημιουργήσουμε εκ νέου χώρο στο δωμάτιο, ακόμη κι αν έχουμε να κάνουμε με δωμάτιο χαμηλού ή κανονικού ύψους!

Δημιουργήστε πλαίσιο γύρω από το κρεβάτι

Δημιουργούμε πλαίσιο γύρω και κάνω απ το κρεβάτι και στήνουμε με ξύλινες ή μεταλλικές κατασκευές βιβλιοθήκη, γραφείο, ράφια, ντουλάπια και γενικότερα χώρους αποθήκευσης.

Συμπληρώνοντας τους με κρυφό φωτισμό ή σποτάκια, και κάποιο ύφασμα για «ουρανό», δημιουργείται ένα αποτέλεσμα σε τύπο κύβου που μας βοηθάει σημαντικά να εξοικονομήσουμε χώρο!

Τέλος, όσα στοιχεία μπορούμε να «ανεβάσουμε» στους τοίχους, όπως ράφια, ντουλάπια, πτυσσόμενα γραφειάκια κτλ, θα μας ελευθερώσουν χώρο από το πάτωμα και θα μας βοηθήσουν στην κίνηση και την εργονομία!

Δείτε τις προτειμένες ιδέες στην παρακάτω gallery

Mαγδα Κ. Μαυρίκη
Αρχιτέκτονας μηχανικός
www.mamaproject.gr

Διαβάστε επίσης:

Deco: Πώς μετατρέπουμε το βρεφικό δωμάτιο σε παιδικό!

Deco: Συνδυασμός χρωμάτων για το παιδικό δωμάτιο (εικόνες)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved