Apple crumble, από τον Γιώργο Γέραρδο

Μπήκε το φθινόπωρο και μαζί του λίγο κρύο, συννεφιές και φυσικά τραγανά μήλα. Ενα από τα γλυκά που μου αρέσει να φτιάχνω με τα παιδιά αυτή την περίοδο είναι το apple crumble. Ουσιαστικά μία ανάποδη μηλόπιτα.

Apple crumble, από τον Γιώργο Γέραρδο

Το ψημένο μήλο με την κανέλα και το τραγανό μπισκότο είναι ένας αχτύπητος συνδυασμός που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Είναι μία συνταγή εύκολη και γρήγορη με οικονομικά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

milaaluri

Μπορούμε φυσικά να τη φτιάξουμε με τα χέρια αλλά με το k- mix της Kenwood κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη και δε λερώνουμε πολά σκεύη. Δοκιμάστε επίσης μαζί με τα μήλα να προσθέσετε σταφίδες ή καρύδια.

ΥΛΙΚΑ
4- 5 μήλα ιδανικά πράσινα και κόκκινα
2 κς. ζαχαρη
½ κγ. Κανέλα
Για το μπισκότο
Μισό πακέτο βούτυρο, 125γρ.
1 κούπα αλεύρι
½ κούπα ζάχαρη
¼ κγ. Κανέλα
1 πρέζα αλάτι

Τρόπος Παρασκευής:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί.

voytyro

Καθαρίζουμε τα μήλα, προσαρμόζουμε στο k-mix το δίσκο κοπής σε φέτες και κόβουμε τα μήλα. Ρίχνουμε τα μήλα στο ταψί, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, ανακατεύουμε και στρώνουμε τα υλικά στο ταψί

galalsdkfjlsdf

Καθαρίζουμε τον κάδο του k-mix και προσαρμόζουμε τις λεπίδες τύπου multi. Βάζουμε τα υλικά του μπισκότου στο κάδο και χτυπάμε διακεκομμένα για μισό λεπτό μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

kenwood

Απλώνουμε το μείγμα του μπισκότου πάνω από τα μήλα, το στρώνουμε και ψήνουμε για περίπου 30 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να ψηθούν τα μήλα.

milaleuri
applefournoy

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε ζεστό σκέτο ή ακόμα καλύτερα με παγωτό!

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved