DIY: Ξύλινα σουπλά

Κάντε την πιο όμορφη έκπληξη στα παιδιά σας! Φτιάξτε τους υπέροχα ξύλινα σουπλά με ήρωες από τα αγαπημένα τους παραμύθια, μαγειρέψτε το αγαπημένο τους φαγητό, στρώστε το τραπέζι και χαρείτε με τη χαρά τους!!!

DIY: Ξύλινα σουπλά

ΥΛΙΚΑ

ylika

Κόντρα πλακέ θαλάσσης διαστάσεων 30*30 εκ. και πάχους 10 χιλ. με στρογγυλεμένες άκρες
Εικόνα του αγαπημένου σας ήρωα σε έγχρωμη φωτοτυπία
Ξυλόκολλα
Βερνίκι πατώματος δυο συστατικών
Ξύλινες λεπτομέρειες όπως κυβάκια, γράμματα κλπ.
Πινέλο για το βερνίκι
Πινέλο για την ξυλόκολλα
Ψαλίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παραγγέλνετε το κόντρα πλακέ θαλάσσης σε ένα ξυλουργείο (δε θα σας κοστίσει πάνω από 7 ευρώ). Ξακρίζετε την εικόνα που σας ενδιαφέρει από τη φωτοτυπία (Αν έχετε βιβλία που δεν χρειάζεστε ακόμη καλύτερα, χρησιμοποιήστε κάποιες αγαπημένες σας σελίδες. Διαφορετικά εκτυπώστε ό,τι σας αρέσει)

psalidi

Περνάτε μια στρώση από την ξυλόκολλα στο σημείο που θέλετε να κολλήσετε το θέμα σας

atlakol

Τοποθετείτε το θέμα στο σημείο που θέλετε, το πατάτε να κολλήσει καλά και περνάτε άλλη μια στρώση ξυλόκολλας πάνω από το χαρτί αυτή τη φορά.

pinelo

Αφού επαναλάβετε την ίδια διαδικασία σε όλα τα επιμέρους στοιχεία γύρω από το κεντρικό θέμα, αφήνετε για μισή ώρα περίπου να τραβήξει η ξυλόκολλα , έως ότου από λευκή να γίνει διάφανη.

imifinal

Περνάτε μια στρώση βερνίκι, αφήνετε να τραβήξει για 4-5 ώρες και μετά ξαναπερνάτε δεύτερη στρώση (ανάλογα με το πόσο παχύ θέλουμε να φαίνετε το βερνίκι μπορούμε να το περάσουμε και τρίτη φορά)

t

Το βερνίκι το χρησιμοποιούμε για να στεγανοποιήσουμε το χαρτί έτσι ώστε να μπορούμε να πλύνουμε το σουπλά χωρίς να μας καταστραφεί το χαρτί.

final1

Για τις πιο τολμηρές προτείνω να συνδυάσουν το κολλάζ με τη ζωγραφική και σας υπόσχομαι ότι το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.

final2

Και επειδή οι γιορτές πλησιάζουν σας προτείνω να φτιάξετε τα σουπλά με θέματα από χριστουγεννιάτικα παραμύθια (υπάρχουν πολλά με εξαιρετικές εικονογραφήσεις) και κάντε στους αγαπημένους σας δώρα πρωτότυπα και σίγουρα μοναδικά!

e85d8e56e2c20495ea03e5f30acc7aad L 1

Φιλίππα Κατσαρού
Αρχιτέκτων-Διακοσμήτρια
email: filippart_@hotmail.com
6978-239273

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved