Μπιφτέκια Καρότου με γραβιέρα και σάλτσα ντομάτας, από τον Γιώργο Γεράρδο

Πάντα μου άρεσε να φτιάχνω μπιφτέκια και κεφτέδες με διαφορετικά υλικά από το κρέας που συνήθως χρησιμοποιούμε.

Μπιφτέκια Καρότου με γραβιέρα και σάλτσα ντομάτας, από τον Γιώργο Γεράρδο

Οι επιλογές είναι αμέτρητες: κολοκυθοκεφτέδες, μπιφτέκια ρεβιθιού, ντοματοκεφτέδες, μπιφτέκια ψαριού και άλλα! Σήμερα θέλω να φτιάξω μαζί σας μια διαφορετική συνταγή με βάση το καρότο. Αυτά τα μπιφτέκια είναι όχι μόνο πολύ νόστιμα αλλά και πολύ υγιεινά, αφού είναι φτιαγμένα από καρότο, με μυρωδικά, ντομάτα και λίγα λιπαρά. Ελπίζω να τα δοκιμάσετε και τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν.

Παρασκευάζω αυτό το πιάτο με το ραβδομπλέντερ K-mix της Kenwood που με τα πολλά του εξαρτήματα κάνει τη ζωή μας πολύ εύκολη, αφού όλα γίνονται γρήγορα και σε ένα σκεύος για να μην έχουμε πολύ λάντζα μετά!

Υλικά
Για τα μπιφτέκια
½ κιλό καρότα
2 αβγά
75 γρ γραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί
50 γρ τριμμένη φρυγανιά και άλλη τόση για το πανάρισμα
1 κς ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/3 κγ κύμινο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κσ Παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας
1 κιλό ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
2 κσ ξύδι
Λίγο θυμάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε τα καρότα, κόβουμε τις άκρες τους και αφαιρούμε τη φλούδα τους
Τρίβουμε τα καρότα στο K-mix της Kenwood με τον αντίστοιχο δίσκο κοπής και κατόπιν τρίβουμε τη γραβιέρα. Προσθέτουμε τα δυο αβγά, τη φρυγανιά, το κύμινο, το μαϊντανό, Αλάτι και πιπέρι.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------090-90- 2


Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να σφίξει

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------090-90- 1


Πλάθουμε μπιφτέκια μετρίου μεγέθους, τα πανάρουμε στη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------090-90- 4
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------090-90- 3


Πλένουμε τον κάδο καλά, προσαρμόζουμε τις λάμες τύπου multi, πολτοποιούμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Προσαρμόζουμε το δίσκο κοπής για τηγανιτές πατάτες και με αυτό τρίβουμε τις ντομάτες. Προσθέτουμε στη σάλτσα το λάδι, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και δοκιμάζουμε.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------090-90- 5


Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα ντομάτας ζεστά ή και σε θερμοκρασία δωματίου για ορεκτικό, κολατσιό ή σνακ.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved