Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια χωρίς αυγολέμονο, από τα χεράκια μας!

Τα γιουβαρλάκια είναι το αγαπημένο φαγητό της κόρης μου. Όταν τη ρωτάω «Τι θες να σου μαγειρέψω αγάπη μου», η απάντησή της πάντα είναι«Γιουβαρλάκια μαμά!».

Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια χωρίς αυγολέμονο, από τα χεράκια μας!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Πρέπει να σας πω ότι δεν τα μαγειρεύω όπως οι άλλες μαμάδες. Έχω απλοποιήσει πολύ τη συνταγή από μόνη μου και την έχω μετατρέψει στα δικά μας γούστα. Αυτό θα το διαπιστώσετε τόσο από τα υλικά όσο και από τη διαδικασία. Δεν μαγειρεύω τα κλασσικά γιουβαρλάκια όπως μου τα έμαθε η γιαγιά και η μαμά μου, αλλά έχω δημιουργήσει τη δική μου συνταγή για γιουβαρλάκια που όπως φαίνεται αρέσει πολύ, σε όποιον τα δοκιμάσει. Δείτε παρακάτω τα υλικά και τη διαδικασία.

Υλικά

Μισό κιλό άπαχο κιμά
4 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανι
1 αυγό
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
1 μεγάλη πατάτα
2 καρότα

Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από την πατάτα και τα καρότα που θα τα χρειαστούμε αργότερα ολόκληρα, και ζυμώστε καλά.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------9-90-90
---------------------------------------------------------------------------------------------------1A1 1


Πλάστε τον κιμά σε γιουβαρλάκια.

---------------------------------------------------------------------------------------------------1A1 6


Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει βάλτε τα μέσα μαζί με την πατάτα και τα καρότα. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν.

---------------------------------------------------------------------------------------------------1A1 7
---------------------------------------------------------------------------------------------------1A1 4


Μόλις είναι έτοιμα, βγάλτε με μια τρυπητή κουτάλα τα γιουβαρλάκια σε ένα μπολ προσεκτικά χωρίς να σας διαλυθούν.

---------------------------------------------------------------------------------------------------1A1 2
----------------------------------------------------------------------------------------------------------1


Χρησιμοποιήστε το ειδικό μίξερ που λιώνει τα φαγητά μέσα στην κατσαρόλα (δείτε στο βίντεο) και λιώστε την πατάτα και το καρότο. (Αν δεν έχετε αυτή τη συσκευή, λιώστε την πατάτα με τα καρότα σε ένα multi και μετά ρίξτε τα μέσα στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια)
Αφού λιώσουν τα λαχανικά, ρίξτε λίγο ωμό λάδι (όσο θέλετε) και χυμό από ένα λεμόνι.

---------------------------------------------------------------------------------------------------1A1 9


Ανακατέψτε καλά με την ίδια συσκευή και τέλος ρίξτε τα γιουβαρλάκια πάλι μέσα στην κατσαρόλα.

---------------------------------------------------------------------------------------------------1A1 3

Όπως μπορείτε να δείτε, μοιάζει αυγοκομμένο αλλά δεν είναι. Με αυτό τον τρόπο τα γιουβαρλάκια σας είναι πιο υγιεινά και πιο ελαφριά. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved