Ανανεώστε το παιδικό δωμάτιο και κάντε το διάβασμα ευχάριστο! (εικόνες)

Τώρα που ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά , τι καλύτερο από το να ανανεώσετε τα παιδικά δωμάτια , έτσι ώστε η μικρή σας πριγκίπισσα κι ο μικρός σας πρίγκιπας να ξεκινήσουν με μεγαλύτερη διάθεση το διάβασμα σε ένα ανανεωμένο και πλύχρωμο περιβάλλον.

Ανανεώστε το παιδικό δωμάτιο και κάντε το διάβασμα ευχάριστο! (εικόνες)

Μελέτη-σχεδιασμός-κατασκευή Φιλίππα Κατσαρού

Αποχωριστείτε τα παιδικά κρεβατάκια! Τα παιδιά μεγαλώνουν και είναι πολύ σημαντικό για αυτά ο προσωπικός τους χώρος να ταιριάζει με την ηλικία τους. Σκεφτείτε πόσο άσχημα θα νοιώσει ένας έφηβος όταν καλέσει ένα φίλο του στο σπίτι και το δωμάτιό του μοιάζει με το δωμάτιο του Μίκυ mouse.

Μπορείτε να παραγγείλετε ένα στρώμα-υπόστρωμα κατά προτίμηση ημίδιπλο αν φυσικά το επιτρέπουν οι διαστάσεις του δωματίου. Επιλέξτε το ύφασμα του υποστρώματος να είναι στο ίδιο χρώμα με εκείνο που έχετε διαλέξει για τον τοίχο. Ζητήστε από το ίδιο ύφασμα να σας φτιάξουν δεκατέσσερα στρογγυλά μαξιλαράκια με διάμετρο 23.5 cm. καθώς και μερικά διακοσμητικά μαξιλαράκια διαστάσεων 40*40 cm.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------0987654

Απευθυνθείτε σε έναν ξυλουργό και ζητήστε του να σας κόψει μια πλάτη από mdf διαστάσεων 1.90 m πλάτος*1.50 m ύψος. Ζητήστε του να σας τη βάψει λάκα σατινέ στο χρώμα του τοίχου αφήνοντας μια λευκή μπορντούρα 15 εκατοστών. Δώστε του τα στρογγυλά μαξιλαράκια να τα κολλήσει με ξυλόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο και το κεφαλάρι του κρεβατιού είναι έτοιμο!

Επιλέξτε από το εμπόριο ένα λευκό γραφείο (λάκα σατινέ) και μια λευκή ραφιέρα ή βιβλιοθήκη. Υπάρχουν μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων που μπορείτε να βρείτε πολύ οικονομικά και πολύ μοντέρνα έπιπλα γραφείου, φωτιστικά και διακοσμητικά είδη όπως κορνίζες και πίνακες.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------098765432

Επίσης θα βρείτε ξύλινα γράμματα τα οποία μπορείτε να κρεμάσετε πάνω από το κεφαλάρι (προσοχή η στήριξη πρέπει να είναι απόλυτα ασφαλής) σχηματίζοντας αγαπημένες λέξεις ή το όνομα του παιδιού σας.

Δώστε λίγη ένταση στο χώρο επιλέγοντας μια καρέκλα γραφείου και ένα σκαμπό σε πολύ έντονο χρώμα.

Για την μικρή σας πριγκίπισσα φτιάξτε ένα δωμάτιο που θα την ενθουσιάσει.

Επιλέξτε ένα γλυκό ροζ χρώμα για τους τοίχους. Κόψτε σε ένα ξυλουργείο που διαθέτει μηχάνημα με λέιζερ μια μεγάλη και πολλές μικρές πεταλούδες και βάψτε τις ροζ χρώμα αρκετά πιο σκούρο από το χρώμα του τοίχου.

Επιλέξτε κρεβάτι με στρώμα-υπόστρωμα κατά προτίμηση ημίδιπλο για να μη χρειαστεί να το αλλάζετε όταν μπει το παιδί σας στην εφηβεία.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------0987654

Χρησιμοποιήστε κουρτινόβεργες στηριζόμενες από το ταβάνι με ντίζες και περάστε ένα πολύ λεπτό ύφασμα (γάζα) σε λευκό ή εκρού χρώμα δημιουργώντας έτσι μια πολύ όμορφη οροφή για το κρεβάτι.

Μεταμορφώστε ένα απλό χάρτινο φωτιστικό στολίζοντάς το με χάρτινες πεταλούδες που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας ή με τη βοήθεια του παιδιού σας.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------098765r

Καλή επιτυχία!

Φιλίππα Κατσαρού
Αρχιτέκτων-Διακοσμήτρια
email: filippart_@hotmail.com
6978-239273

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved