Η σπιτική σάλτσα BBQ όπως τη φτιάχνει στο HOPS, από το Γιώργο Γεράρδο

Πρόσφατα είχα τη μεγάλη χαρά να ανοίξω το καινούργιο μου εστιατόριο HOPS. Είναι μια μπυραρία/μπερκεράδικο με έμφαση στις εξαιρετικές πρώτες ύλες, στις θαυμάσιες μπύρες και τα ιδιαίτερα κοκτέιλ με μπύρα. Πολλοί πελάτες με ρωτούν για τις διάφορες σάλτσες που φτιάχνουμε μόνοι μας και πιο συγκεκριμένα αρέσει πολύ η γλυκόξινη και καπνιστή σάλτσα BBQ.

Η σπιτική σάλτσα BBQ όπως τη φτιάχνει στο HOPS, από το Γιώργο Γεράρδο

Θα σας εξηγήσω βήμα βήμα τη συνταγή και θα σας προτείνω να τη συνδυάσετε με φτερούγες κοτόπουλου, αλλά η σπιτική αυτή σάλτσα BBQ είναι επίσης μια θαυμάσια μαρινάδα για χοιρινό, μοσχάρι, αλλά και αρνάκι.

Είναι ένα θαυμάσιο και πολύ οικονομικό ορεκτικό, ιδανικό για παιδικά πάρτυ ή και για κινηματογραφικές βραδιές στο σπίτι με φίλους. Θα γλύφουν όλοι τα δάκτυλα τους! Για λόγους οικιακής οικονομίας προτιμώ να αγοράζω τις φτερούγες από το κρεοπωλείο ολόκληρες παρά συσκευασμένες από το super market, Η διαφορά στη τιμή είναι υπερδιπλάσια!

Υλικά:
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας καπνιστή πάπρικα
1 κουταλιά σούπας σταφίδες μαύρες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές σούπας ξύδι
½ κουταλάκι γλυκού κύμινο
Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι γλυκού φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις φτερούγες στη κλείδωση και αφαιρούμε τις άκρες.

1kot1

Τοποθετούμε τις φτερούγες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Κατόπιν με ένα κουτάλι αφαιρούμε το λίπος που έχει μαζευτεί, έτσι γλιτώνουμε πολλά από τα λιπαρά που αλλιώς θα καταναλώναμε.

1kot2

Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Στον κάδο του Multi-mayo της Kenwood τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για ένα, δυο λεπτά μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Αυτό ήταν, σαν παιχνιδάκι!

1kot3

Αφού αφαιρέσουμε το λίπος από το κοτόπουλο, προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε πάλι για 20 λεπτά. Καλή επιτυχία!

1kot4

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved