«Χρόνια πολλά αδελφούλη μου. Αυτά τα γενέθλια θα μου μείνουν αξέχαστα»-Δείτε γιατί

Από μικρό παιδί που θυμάμαι τον εαυτό μου, τα γενέθλια τα περίμενα πώς και πώς. Όχι μόνο τα δικά μου, αλλά και των αγαπημένων μου ανθρώπων.

«Χρόνια πολλά αδελφούλη μου. Αυτά τα γενέθλια θα μου μείνουν αξέχαστα»-Δείτε γιατί

Από τη Μαρκέλλα Σαράιχα

Ένας από αυτούς λοιπόν, στις 26 Αυγούστου, είχε γενέθλια. Ο αδελφούλης μου. Το Κιμωνέλι μου όπως τον φωνάζω. Θυμάμαι σα χθες που στις 26 Αυγούστου του 1986, ήρθε στον κόσμο. Λίγες ημέρες μετά, που τον έφερε η μαμά, στο σπίτι, πήγα κοντά του κι αντί να του δώσω ένα φιλί, τον σκέπασα μέχρι πάνω με ένα σεντονάκι καθώς δεν ήθελα άλλο παιδί στην οικογένεια! Βλέπετε είχα όλη την προσοχή πάνω μου, και ως μικρό κοριτσάκι τότε, θεωρούσα ότι όλοι θα ασχολούνται με το νέο μέλος της οικογένειας. Γρήγορα όμως, τον αγάπησα πολύ, ουσιαστικά κι έπαιζα μαζί του.

Μας χωρίζουν 6 ολόκληρα χρόνια, εκείνος αγόρι εγώ κορίτσι, δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν πολύ δεμένοι στην εφηβεία μου. Άλλες ηλικίες, άλλα ενδιαφέροντα. Δεν υπήρχε σημείο επαφής. Από την στιγμή όμως που μεγάλωσε, ο αδελφός μου, είναι ο καλύτερος φίλος μου. Είναι εκείνος που με την υπομονή του και την επιμονή του, με κατευθύνει σωστά, αν κι εγώ θα έπρεπε να το κάνω λόγω ηλικίας! Συζητάμε τα πάντα. Η ψυχή του είναι από χρυσάφι και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ. Το βράδυ της Τετάρτης λοιπόν, μαζευτήκαμε εμείς κι εμείς για να γιορτάσουμε τα γενέθλιά του. Η μαμά, η νονά, ο ξαδελφούλης, η θεία μου και οι αγαπημένοι του φίλοι, όλοι μαζί, πήγαμε για φαγητό σε ένα κτήμα υπέροχο, λίγο έξω από την Καβάλα. Φάγαμε, ήπιαμε στην υγειά του και του ευχηθήκαμε «Χρόνια Πολλά». Χρόνια καλά με υγεία. Αυτήν πρέπει να έχουμε για να προχωρήσουμε και να κάνουμε σχέδια για το μέλλον.

Η δική μου ευχή, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος είναι λιτή. Του εύχομαι, να είναι γερός, να έχει στόχους και να τους κατακτά, να δίνει απλόχερα την αγάπη του γιατί αυτή επιστρέφεται, και να μας κάνει πάντα περήφανους. Αυτό το κείμενο το έγραψα για να μοιραστώ μαζί σας, μία προσωπική στιγμή. Εξάλλου, οι προσωπικές στιγμές είναι αυτές που μένουν κι αυτές είναι που θα θυμόμαστε. Θα δώσω μία συμβουλή σε όλους εσάς που έχετε αδέλφια. Είστε πολύ τυχεροί. Ακόμη κι αν έχετε διαφορές μεταξύ σας, φροντίστε να τις λύσετε. Είναι αίμα σας. Σας ξέρουν καλύτερα από τον καθένα. Και θα είναι εκεί για εσάς, πριν καν το ζητήσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved