Πέστο βασιλικού με αμύγδαλα, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Τώρα το καλοκαίρι έχω αρκετές γλάστρες με βασιλικό στο μπαλκόνι και συχνά τον χρησιμοποιώ σε συνταγές. Θυμάμαι τη γιαγιά μου στο χωριό να μεγαλώνει βασιλικούς μέσα σε τενεκέδες από φέτα και ακόμα το βλέπω σε αρκετά σπίτια κυρίως στην επαρχία.

Πέστο βασιλικού με αμύγδαλα, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Συνήθως στην Ελλάδα έχουμε τον λεπτόφυλλο βασιλικό που γίνεται φουντωτός και με ένα πέρασμα του χεριού μας μοσχοβολάει ο τόπος. Κυρίως λοιπόν τα παλαιότερα χρόνια είχαμε το βασιλικό σαν φυτό κήπου και σπάνια τον χρησιμοποιούσαμε στη μαγειρική.

Οι συνήθειες με τα χρόνια άλλαξαν, ήρθε στη χώρα μας και η πλατύφυλλη ποικιλία από την Ιταλία και πια μαγειρεύουμε αρκετά με αυτό το υπέροχο μυρωδικό.

Σήμερα θα μαγειρέψουμε μαζί τη κλασική συνταγή για μακαρόνια με πέστο, αλλά με δυο παραλλαγές. Αντί για κουκουνάρι και παρμεζάνα, θα χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα και κεφαλοτύρι. Στην εκτέλεση της συνταγής θα σας δώσω και μερικά μυστικά για να απολαύσετε με την οικογένεια σας το καλύτερο πιάτο με ζυμαρικά του καλοκαιριού!

Υλικά
500γρ ζυμαρικά
2 γεμάτες χούφτες φρέσκο βασιλικό
100 γρ κεφαλοτύρι
50 γρ αμύγδαλα
4-5 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τρόπος Παρασκευής

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Ιδανικά για 500 γρ ζυμαρικά χρειαζόμαστε 5 λίτρα νερό και αρκετό αλάτι ώστε στη γεύση το νερό να μοιάζει με θαλασσινό. Επίσης, εγώ βράζω τα ζυμαρικά για ένα λεπτό λιγότερο από ότι γράφει η συσκευασία.

----------------------------------------------------------------------------------erg

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστο. Στο Multi Mayo της Kenwood χτυπάμε το βασιλικό, το σκόρδο, το λάδι, τα αμύγδαλα, το κεφαλοτύρι, το φλιτζάνι νερό και άφθονο πιπέρι μέχρι να γίνει μια πηχτή αλλά ρευστή σάλτσα.

-----------------------------------------------------fdfgdfg
--------------------------------------------------------09876

Πριν σουρώσουμε τα ζυμαρικά, κρατάμε μισή κούπα από το νερό τους. Θα προσθέσουμε αυτό το νερό στο τέλος και το άμυλο που περιέχει θα δέσει πολύ ωραία τη σάλτσα μας.

------------------------------------------------------po9kimjn

Κλείνουμε τη φωτιά, τα σουρώνουμε, και αμέσως τα επιστρέφουμε στη κατσαρόλα μαζί με τη κούπα που κρατήσαμε και το πέστο.

-------------------------------------------------------okijgbv

Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε για ένα λεπτό να τραβήξουν όλη τη γεύση και σερβίρουμε.

-----------------------------------------------------09i8u7yhn
----------------------------------------------------final

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved