Μπισκότα βρώμης με βατόμουρα από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί μια λαχταριστή και πανεύκολη συνταγή για μπισκότα με βρώμη και μαρμελάδα βατόμουρο.

Μπισκότα βρώμης με βατόμουρα από τον Γιώργο Γεράρδο

Τα μπισκότα αυτά είναι από έξω τραγανά, μέσα μαλακά και η ελαφρά γλυκόξινη γεύση του βατόμουρου τα κάνει πεντανόστιμα. Επίσης είναι και αρκετά υγιεινά καθώς περιέχουν λίγη ζάχαρη και ελάχιστα λιπαρά.

Φτιάχνονται κυριολεκτικά σε ελάχιστα λεπτά με λίγα και οικονομικά υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας. Οι ποσότητες που σας δίνω μετριούνται σε κούπες και κουταλιές για περισσότερη ευκολία και εδώ μπορούν να μας βοηθήσουν τα παιδιά. Φυσικά μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλες γεύσεις, δηλαδή να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα κεράσι ή φράουλα.

Υλικά
1 κούπα νιφάδες βρώμης
½ κούπα αλεύρι
3 γεμάτες κουταλιές σούπας μαρμελάδα βατόμουρο
3 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. φυτικό λάδι
1 αβγό
1 κ.γ. Baking Powder

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και προσαρμόζουμε τους αναδευτήρες στο K-Mix της Kenwood.

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε το αυγό, προσθέτουμε το λάδι, τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε με το K-mix της Kenwood μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

---------------------------------------------------DSC 4474

Προσθέτουμε τη βρώμη, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το Baking Powder και ανακατεύουμε πάλι για λίγο μέχρι να δέσει μια ωραία ζύμη.

-----------------------------------------------------------------------DSC 4481

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και μοιράζουμε τη ζύμη σε μικρά 'πατημένα' μπαλάκια.

--------------------------------------------------------------DSC 4486

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να παγώσουν και αφαιρούμε από το ταψί.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved