Πόσα μικρόβια κρύβονται στην παλάμη ενός παιδιού; Θα σοκαριστείτε! (εικόνες)

Το καλοκαίρι τα παιδιά περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους παίζοντας, πότε μέσα και πότε έξω από το σπίτι. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ πόσα μικρόβια «κρύβονται« στην παλάμη του παιδιού σας μετά το παιχνίδι;

Πόσα μικρόβια κρύβονται στην παλάμη ενός παιδιού; Θα σοκαριστείτε! (εικόνες)

Η Tasha Sturm είναι βιολόγος και μαμά ενός 8χρονου αγοριού. Πριν λίγο καιρό αποφάσισε να κάνει μία έρευνα σχετικά με τα μικρόβια που «κουβαλάει» ένα παιδί μετά από λίγες ώρες παιχνιδιού εκτός σπιτιού και αυτό που ανακάλυψε είναι πραγματικά σοκαριστικό!

Για την έρευνά της, χρησιμοποίησε δείγμα από την παλάμη του γιου της μετά από μία τυπική μέρα παιχνιδιού στην αυλή του σπιτιού τους. Τα αποτελέσματα της ανακάλυψής της απεικονίζονται πλήρως στη παρακάτω συγκλονιστική φωτογραφία όπου φαίνονται όλα τα μικρόβια και τα βακτήρια πεντακάθαρα!

1mikrovia

Τι πρέπει να κάνουμε;
Μάθετε στο παιδί σας από τη μικρή του ακόμα ηλικία να πλένει συχνά τα χέρια του και εσείς κρατάτε πάντα μαζί σας αντισηπτικά μαντιλάκια με βάση το οινόπνευμα.

Ασφαλώς δε χρειάζεται να φτάσουμε στο άλλο άκρο και να μεγαλώνουμε το παιδί μας σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον. Τα μικρόβια όπως έχουν αποδείξει οι επιστήμονες, έχουν σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό και κάνουν πιο ισχυρό το ανοσοποιητικό σύστημα. Παν μέτρον άριστον λοιπόν, όπως λέει και ο σοφός λαός!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved