Αρχίζω δίαιτα Mothersblog! Πάμε να χάσουμε 8 κιλά μαζί μέχρι το καλοκαίρι/12 week

Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους όσους με συντροφεύουν στην προσπάθειά μου να χάσω τα περιττά κιλά που με βασάνιζαν χρόνια τώρα.

Αρχίζω δίαιτα Mothersblog! Πάμε να χάσουμε 8 κιλά μαζί μέχρι το καλοκαίρι/12 week

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Μόλις χθες, ήρθε η διατροφολόγος σπίτι μου για να κάνουμε τις απαραίτητες μετρήσεις και να δούμε την εξέλιξή μου. Λοιπόν, αν θυμόσαστε όταν ξεκίνησα τη δίαιτα ήμουν 62,2 κιλά και με 31,7% λίπος. Σήμερα και έντεκα εβδομάδες μετά, είμαι 57,1 κιλά και με 28,9% λίπος. Έχω χάσει μέχρι στιγμής 5 κιλά, ανώδυνα, χωρίς φαρμακευτικά σκευάσματα, μόνο με τη διατροφή της διατροφολόγου Ευσταθίας Παπαδά και τη μισή ώρα γυμναστική, που κάνω στο σπίτι.

Αφού λοιπόν τα κατάφερα εγώ (και με μερικές ατασθαλίες) μπορείτε και εσείς. Ο στόχος μου βέβαια είναι τα 8 κιλά. Άρα μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα πρέπει να τα έχω καταφέρει. Ωστόσο όμως ο οργανισμός μου κόλλησε και ρώτησα τη διατροφολόγο του Mothersblog να μου πει το γιατί: «Ο μειωμένος ρυθμός απώλειας βάρους ή η «στασιμότητα» που μπορεί να βλέπουμε στη ζυγαριά μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι αν τα πολλά κιλά έχουν φύγει, το σώμα αντιστέκεται περισσότερο στην απώλεια βάρους. Επίσης, η εντατική άσκηση που μπορεί να έχει ξεκινήσει κάποιος μπορεί να μειώνει τη λιπώδη μάζα, αλλά από την άλλη πλευρά να αυξάνει τη μυϊκή μάζα με αποτέλεσμα να βλέπουμε μεν στασιμότητα στη ζυγαριά, αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει απώλεια πόντων και καλύτερη εφαρμογή στα ρούχα μας.»

Δείτε το πρόγραμμα της δωδέκατης εβδομάδας παρακάτω, από τη διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά:

-----------------------------------------------------------------------------------GTYU

Να θυμόσαστε:

  • Να πίνετε τουλάχιστον 1,5-2 λίτρα νερό τη μέρα.
  • Το διαιτολόγιο είναι εξατομικευμένο για εμένα καθώς δεν ανέχεται ο οργανισμός μου τα γαλακτοκομικά αλλά μόνο το τυρί (φέτα).
  • Οι διατροφικές ανάγκες κάθε ατόμου είναι διαφορετικές και θα πρέπει το πρόγραμμα που ακολουθεί κάποιος να είναι εξατομικευμένο.

Θα χαρώ να απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία σας εδώ!

Καλή μας συνέχεια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved