Καλοκαιρινή σαλάτα με γαρίδες, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Συχνά τα παιδιά δεν έχουν καλή σχέση με τα θαλασσινά και τα ψάρια. Ποτέ δεν υπάρχει ενθουσιασμός όταν το φαγητό της ημέρας είναι ψαρόσουπα, μπακαλιάρος ή κάτι αντίστοιχο.

Καλοκαιρινή σαλάτα με γαρίδες, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Ευτυχώς όμως οι γαρίδες είναι από τις πρώτες θαλασσινές γεύσεις που εξοικειώνεται ένα παιδί. Σήμερα θα σας προτείνω μια υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή για σαλάτα που τρώγεται ζεστή ή κρύα και μπορεί να είναι ένα πλήρες και ελαφρύ γεύμα. Η ετοιμασία του ζωμού γαρίδας και της σάλτσας ακούγεται δύσκολη αλλά με το δυνατό multi mayo της Kenwood γίνεται εύκολα και γρήγορα μέσα σε μισή ώρα. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λαχανικά σας αρέσουν μαζί με τις πατάτες και να αντικαταστήσετε τις γαρίδες με χταπόδι, αστακό ή και σουπιές

Υλικά
¾ κιλού γαρίδες μεγάλες, ολόκληρες.
3/4 κιλού πατάτες μικρές (baby)
300 γρ φρέσκα μανιτάρια
150 γρ ντοματίνια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1-2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
6-7 φύλλα βασιλικού
2 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
3-4 φύλλα μαρουλιού για το σερβίρισμα.
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με το δέρμα τους σε άφθονο αλατισμένο νερό με το μισό ξύσμα λεμονιού για 15-20 λεπτά.

------------------------------PATATES

Στα τελευταία πέντε λεπτά βρασίματος προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα μανιτάρια κομμένα στη μέση και τις γαρίδες ολόκληρες.

Προσέχουμε να μη παραβράσουμε τις γαρίδες και τα μανιτάρια, κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν και σουρώνουμε καλά.

-------------------------GARIDES

Κόβουμε τις πατάτες στη μέση σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις γαρίδες αφού τις καθαρίσουμε, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα μισά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα .

Για τη σάλτσα γαρίδας, χτυπάμε καλά στο Multi Mayo τα κεφάλια και δέρμα τους μαζί με το ζωμό που κρατήσαμε. Σουρώνουμε προσεκτικά σε πολύ λεπτό σουρωτήρι και θα έχουμε περίπου ¾ συμπυκνωμένο ζωμό γαρίδας.

----------------GARIDES TSOFLI

Πλένουμε τον κάδο του Multi Mayo, προσθέτουμε το ζωμό γαρίδας, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το βασιλικό, τη μαγιονέζα, τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ψιλοκομμένη και ρευστή σάλτσα, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

--------------------SKORDA
--------------------------MAGIONEZA

Ανακατεύουμε τη μισή σάλτσα αρχικά στο μπολ με τα υλικά και δοκιμάζουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα ή και λίγο λεμόνι ακόμα.

-------------------SALATA

Μπορείτε να απολαύσετε τη σαλάτα αμέσως αλλά αν την αφήσετε μια μέρα στο ψυγείο γίνεται ακόμη πιο νόστιμη. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πάνω σε χοντροκομμένο μαρούλι.

-------------------------------------------------------45669fcec80747c305c2beefbf09374a L
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved